zaterdag 12 december 2020

Marketplaces for Brands: ‘Alibaba grootste concurrent Amazon in Europa’

Marketplaces for Brands: 'Alibaba grootste concurrent Amazon in Europa'
Alibaba zou best wel eens de grote concurrent van Amazon kunnen worden in Europa. Daarover filosoferen Jorij Abraham (Ecommerce Foundation) en Fabian Nijlant (Playhead Interim Management/NextportChina) op het virtuele congres Marketplaces for Brands van Emerce op 14 december.
Lees verder

85 miljoen voor bankapp Tink, ABN AMRO stort bij
Tegen een waardering van 680 miljoen euro haalt het Zweedse Tink 85 miljoen euro nieuw groeigeld op. ABN AMRO Ventures doet ook in deze ronde mee.
Lees verder

Gmail gebruikers kunnen Microsoft Office bijlagen direct bewerken
Gmail gebruikers kunnen voortaan direct Microsoft Office-bestanden bewerken, iets wat al langer mogelijk was met Google Docs- of Sheets-bestanden.
Lees verder

Mastercard, Visa trekken handen van Pornhub
Mastercard en Visa verwerken geen betalingen meer voor Pornhub. Aanleiding is een column in de New York Times met aantijgingen van gefilmd sexueel misbruik.
Lees verder

Kwartaalomzet Auto1: 769 miljoen euro
De Europees werkende autohandelaar Auto1 Group boekte in het derde kwartaal een omzet van 769 miljoen euro en een operationeel resultaat van zestien miljoen euro.
Lees verder

VU en Betty Blocks leiden nieuwe digitale generatie op
Vrije Universiteit (VU) en no-code leverancier Betty Blocks starten een pilot binnen de faculteit bedrijfskunde om jaarlijks honderden studenten op te leiden tot potentiële applicatie-ontwikkelaars.
Lees verder

E-commerce goed voor 33 procent van omzet Belgische bedrijven
Een derde van de omzet van Belgische ondernemingen is afkomstig van e-commerce. Dat blijkt uit gegevens van FOD Economie gepubliceerd werd. België scoort zo een pak beter dan onze buurlanden en het Europese gemiddelde.
Lees verder

Happy Idiots en Shimano winnaars van de Grote Prijs tijdens Dutch Search Awards
Gisteravond vond de vijfde editie van de Dutch Search Awards plaats bij DeFabrique in Maarssen. Vanwege de corona maatregelen werd het dit jaar een event via livestream, maar hosts Ron Simpson en Saar Koningsberger maakten er een waar feest van. Zij reikten digitaal de 25 awards uit aan agencies, merken en professionals voor hun uitzonderlijke resultaten in 2020 op het gebied van search marketing in de BeNeLux.
Lees verder

'Meerderheid van de Nederlanders weet (nog) te weinig over 5G'
Zes op de tien Nederlanders die zijn ondervraagd door Deloitte geven aan dat ze (nog) te weinig weten van 5G. Wereldwijd ligt dit percentage op 58 procent.
Lees verder