woensdag 30 december 2020

Kroatië getroffen door zware aardbeving

Kroatië getroffen door zware aardbeving
Een zware aardbeving in Kroatië heeft tenminste aan één persoon het leven gekost. Verder zijn er veel gewonden en is de materiële schade groot. De beving had een kracht van 6.4 op de schaal van Richter en werd tot in Noord-Italië en Zuid-Duitsland gevoeld. Het Kroatische Rode Kruis meldt dat...
Lees verder

GroenLinks: 'mensen met uitkering moeten kleine schenking kunnen accepteren'
Ook vanuit de Tweede Kamer komt veel kritiek op nieuwe Participatiewet. Aanleiding is een verhaal van de NOS waaruit blijkt dat een vrouw met een bijstandsuitkering 7000 euro moet terugbetalen omdat ze regelmatig boodschappen van haar moeder kreeg.
Lees verder

'Trump ruziet met zijn eigen partij op ongelukkig moment'
In de nadagen van zijn presidentschap ligt Donald Trump overhoop met zijn eigen partij. Het gaat om de Defensiebegroting en een nieuw corona-steunpakket. De uitkomst van de ruzie kan van invloed zijn op een tweede verkiezingsronde in de staat Georgia, die gaat bepalen of de Democraten of de...
Lees verder

'Minder coronabesmettingen, mogelijk Kersteffect'
Het aantal nieuwe coronameldingen is ten opzichte van vorige week met 15 duizend gedaald. Dat blijkt uit de weekcijfers van het RIVM. Maar het aantal ziekenhuisopnames is hoger dan het de hele tweede golf is geweest.
Lees verder

Amazon zit Nederlandse webwinkels op de hielen
In amper een jaar tijd slaagt Amazon erin om marktaandeel in te pikken en zijn achterstand op gevestigde rivalen als Bol.com en Coolblue aanzienlijk te verkleinen, blijkt uit een analyse die Omnia Retail maakte op verzoek van BNR.
Lees verder

Dodental aardbeving Kroatië loopt op
Het dodental door de zware aardbeving in Kroatië maandagmiddag, is opgelopen tot zeker zeven ook zijn er tientallen gewonden. Twee zware schokken troffen het dorp Petrinja. Het dorp is voor de helft weggevaagd.
Lees verder

Lockdown doet ook de griep vervagen
Corona overspoelt ons land, maar één ziekte lijkt mysterieus vrijwel verdwenen: de griep. Op de griepradar van Griepalert.nl waren de afgelopen week maar zo'n 700 meldingen te zien, terwijl het griepseizoen normaal gesproken nu aangebroken is.
Lees verder

Brits parlement stemt over Brexit-deal
Nadat de Britse premier Boris Johnson op kerstavond eindelijk een Brexit-deal bereikte, zal het Britse parlement vandaag debatteren en stemmen over het gesloten handelsakkoord met de Europese Unie.
Lees verder

OMT komt bijeen over Britse coronamutant
Vandaag komt het Outbreak Management Team bij elkaar, onder andere om het te hebben over de Nederlandse gevallen van de Britse coronavariant. Bij in ieder geval elf mensen is deze variant in Nederland gevonden, maar het RIVM gaat er vanuit dat de variant bij veel meer mensen getroffen gaat worden.
Lees verder

Thuiswonende ouderen mogelijk eerder gevaccineerd
Er gaat misschien toch iets veranderen in de vaccinatiestrategie van het kabinet. Niet alleen personeel van verpleeghuizen, er wordt ook overwogen om thuiswonende ouderen te vaccineren.
Lees verder

Ziggo Dome mogelijke vaccinatielocatie
De Ziggo Dome is met het ministerie van Volksgezondheid in gesprek om één van de vaccinatielocaties te worden. Dat bevestigt Danny Damman, commercieel directeur van de Ziggo Dome aan BNR.
Lees verder

Britten keuren vaccin AstraZeneca en Oxford goed
De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder in Groot-Brittannië. In het Verenigd Koninkrijk zijn al honderdduizenden mensen ingeënt met een middel van...
Lees verder