woensdag 16 december 2020

Jumbo krijgt waarschuwing vanwege de inzet van gezichtsherkenning

Jumbo krijgt waarschuwing vanwege de inzet van gezichtsherkenning
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan supermarkt Jumbo vanwege de inzet van gezichtsherkenning. Hoewel het systeem voor gezichtsherkenning sinds december 2019 uit staat, had de supermarkt de wens het weer in te schakelen.
Lees verder

Online omzet MediaMarkt, Saturn groeit 44%
De online verkopen bij MediaMarkt en Saturn zijn afgelopen jaar met 44 procent gestegen tot 4,2 miljard euro. Het online aandeel in het verkooptotaal groeide van 13,7 naar 20,2 procent en moet toenemen tot dertig procent over drie jaar.
Lees verder

Bol.com stopt voorlopig met reclame en zet dagdeals uit
Bol.com stopt vanwege de vijf weken durende lockdown per direct met de 'commercieel geladen communicatie' in Nederland en Belgiƫ, oftewel alle uitingen op radio, televisie en sociale media.
Lees verder

Wetsvoorstellen EU pakken Big Tech aan
De Europese Unie presenteert vandaag twee nieuwe wetsvoorstellen - Digital Services en Digital Markets Act - die online gebruikers meer invloed geven op wat ze bij grote platforms als Facebook en YouTube te zien krijgen. Ook worden ze gedwongen om illegale inhoud sneller te verwijderen.
Lees verder

Surface Duo volgend jaar breder beschikbaar
De Surface Duo, de eerste Android smartphone van Microsoft, wordt verluidt begin 2021 gelanceerd in Canada, VK, Frankrijk en Duitsland.
Lees verder

Thuiswinkel.org: 'Beloof bij je checkout geen dingen die je niet waar kunt maken'
De online sector kan een grotere druk verwachten door sluiting veel fysieke winkels, maar ze kunnen zelf bijdragen aan een goed verloop door bijvoorbeeld de herroepingstermijn voor niet-seizoensgebonden artikelen te verlengen. Dat houdt in consumenten deze producten pas na de feestdagen kunnen terugsturen. Dat adviseert branche-organisatie Thuiswinkel.org.
Lees verder

Amazon verdubbelt bereik in Nederland
Amazon is de 14e grootste website, qua bereik, in Nederland. In november bereikte het handelsplatform 7,3 miljoen Nederlanders, oftewel 45 procent van de online populatie. Het dubbele van een jaar geleden.
Lees verder

Dutch Startup Association: laat startups en scale-ups niet de dupe worden van nieuwe Europese regelgeving
De Dutch Startup Association plaatst kritische kanttekeningen bij de voorstellen van de Europese Commissie wat betreft de Digital Services Act en Digital Markets act, die vooral de macht van grote techplatforms moeten indammen.
Lees verder

InRetail: sta aankoop afhalen bij winkel toe
Koninklijke INretail, de winkiersvereniging, wil dat het kabinet zo snel mogelijk toestemming geeft om bij de winkelentree op een afgesproken tijdstip vooraf bestelde en betaalde aankopen op te halen.
Lees verder