donderdag 10 december 2020

Integratie Duitse Girocard levert veel nieuwe Apple Pay klanten op

Integratie Duitse Girocard levert veel nieuwe Apple Pay klanten op
De integratie van het Duitse Girocard heeft Apple Pay veel nieuwe gebruikers in Duitsland opgeleverd: Alleen al in december telden de
Lees verder

ABN: onlinebestedingen Black Friday bleven toch achter bij de verwachtingen
De stijging van de onlinebestedingen met 52 procent in de week rond Black Friday (23 tot en met 29 november) waren stevig, maar blijven mogelijk toch nog achter bij de verwachtingen. Dat concludeert ABN uit eigen transactiedata.
Lees verder

Facebook: 'Shoppingfuncties in alle apps'
Facebook wil al zijn apps voorzien van shoppingfuncties. Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend op haar virtuele EMEA Press Day.
Lees verder

GLS breidt internationale retourservice uit
Logistiek dienstverlener GLS breidt haar internationale retourzendingen via de GLS PakketShops uit met nog eens vier landen.
Lees verder

Bezorgdienst iZi via Vlaanderen naar Nederland
In Antwerpen gaat een nieuwe koerierdienst van start, zo meldt Retaildetail. iZi levert zowel warme maaltijden als aankopen bij lokale winkels binnen het uur aan huis. Binnen een jaar wil iZi ook in Nederland aan de slag.
Lees verder

FTC en Amerikaanse staten naar de rechter om Facebook op te knippen
De Amerikaanse toezichthouder FTC en de openbaar ministeries van 46 Amerikaanse staten, de hoofdstad Washington en Guam hebben woensdag Facebook formeel aangeklaagd vanwege monopolistisch gedrag op de markt voor sociale media. Zij willen dat dochterbedrijven Instagram en WhatsApp worden afgestoten.
Lees verder

Omzet koeriersdiensten stijgt 11 procent in derde kwartaal
Bij post- en koeriersdiensten is de omzet in het derde kwartaal met bijna 11 procent gestegen. Doordat consumenten minder fysieke winkels bezochten werden meer aankopen online gedaan.
Lees verder

'B2B e-commerce vergt serieuze inspanningen van groothandels en fabrikanten'
De afstand tussen de digitale voorhoede en de achterblijvers bij B2B neemt toe, constateert de expertgroep Drivers of B2B E-commerce Growth van ShoppingTomorrow.
Lees verder

Daling omzet uit mobiele diensten valt mee
De omzet uit diensten op de Nederlandse mobiele markt zal in 2020 naar verwachting met circa 3,3 procent dalen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De prognose voor het hele jaar is verhoogd nadat de Nederlandse markt in het derde kwartaal van 2020 beter presteerde dan verwacht.
Lees verder