maandag 7 december 2020

HBO Max komt volgend jaar naar Europa

HBO Max komt volgend jaar naar Europa
De streamingdienst HBO Max, onderdeel van de Amerikaanse mediagroep WarnerMedia, zal vanaf de tweede helft van 2021 ook beschikbaar zijn voor Europese gebruikers.
Lees verder

150 miljoen euro groeigeld voor Catawiki
Online veilinghuis Catawiki haalt 150 miljoen euro groeigeld op bij investeerder Permira. Het bedrijf uit Amsterdam wil zijn groei in Europa versnellen en hoopt daarmee buiten de regio te kunnen kijken.
Lees verder

Consumentenbond roept gebruikers Nintendo Switch op problemen te melden
De Consumentenbond roept gebruikers van de Nintendo Switch op om problemen met de controller van hun spelcomputer te melden. De oproep is onderdeel van een gezamenlijke actie van negen Europese consumentenorganisaties.
Lees verder

MPG.Group neemt The Social Club over
De MPG.Group neemt socialmediabureau The Social Club over voor een onbekend bedrag. Door de overname verstevigt de groep haar positie binnen het domein social en maakt het de volgende stap naar een fullservice netwerk van content- en brandpublishing bureaus.
Lees verder

Campagne gestart rond rebranding FOX Sports
Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. TBWA\NEBOKO heeft de campagne ontwikkeld rond deze rebranding.
Lees verder

Amerikanen onderzoeken klachten over VR activiteiten Facebook
Het Amerikaanse Ministerie van Justitie doet onderzoek naar de rol die Facebook speelt op de markt voor Virtual Reality. Facebook betaalde in 2014 2 miljard dollar voor de overname van Oculus.
Lees verder

Overheidsinvesteringen in Dutch Venture Initiative leveren vijfvoud aan risicokapitaal op voor ondernemers
De investeringsfondsen Dutch Venture Initiative I en II (DVI) hebben het afgelopen jaar 166 miljoen euro aan durfkapitaal geïnvesteerd in 67 innovatieve ondernemers. Sinds 2013 is voor elke euro die de Nederlandse overheid in DVI investeert 5 euro risicokapitaal bij Nederlandse bedrijven terechtgekomen. Dit wordt gemeld bij het jaarverslag van DVI.
Lees verder

Amerikaanse gamesector draagt voor 40 miljard dollar bij aan economie
De game-industrie draagt voor bijna 40 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie en biedt werk aan 143.000 mensen. Dat blijkt uit een economisch impactrapport van de Entertainment Software Association (ESA).
Lees verder

Jumbo opent nieuwe bezorghub in Heerhugowaard
Jumbo Supermarkten opende maandag een nieuwe centrale thuisbezorglocatie (hub) in Heerhugowaard voor directe bezorging van online bestelde boodschappen in de provincie Noord-Holland.
Lees verder