woensdag 23 december 2020

Grote strafzaak vanwege Duitse mondkapjesfraude

Grote strafzaak vanwege Duitse mondkapjesfraude
Covid-19 brengt helaas ook vaak het slechtste in mensen naar boven. In het Duitse Koblenz begint vandaag namelijk een rechtszaak rond grootschalige fraude met mondkapjes. Twee verdachten zouden bedrijven en zorginstellingen voor 3 miljoen euro opgelicht.
Lees verder

Topvrouw VGZ wil sector hervormen
Zorgverzekeraar VGZ wil de sector op de schop nemen om behandelingen betaalbaar te houden, maar dit stuit op weerstand van ziekenhuisbestuurders. Er wordt niet alleen zinnige zorg verleend, zegt voorzitter van de raad van bestuur Karien van Gennip van VGZ.
Lees verder

'Veel huiseigenaren verduurzaamden dit jaar hun woning'
Bedrijven die woningen verduurzamen hebben ondanks corona een opvallend goed jaar achter de rug. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.
Lees verder

'Meer mensen stappen over op ander energiecontract'
Dit jaar stappen meer mensen over van energieleverancier dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij PriceWise. In het tweede en derde kwartaal van 2020 waren er bijna twintig procent meer overstappers dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder

Voormalige Belgische Blokker-winkels failliet
De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft dinsdagochtend het faillissement van Mega World, het vroegere Blokker, uitgesproken. Dat schrijft het FD op basis van berichtgeving van Belgische media. De banen van 650 werknemers staan op de tocht want een kans op een doorstart lijkt erg klein.
Lees verder

RIVM: aantal wekelijkse coronabesmettingen stijgt met 20%
Afgelopen week zijn er 82.340 nieuwe coronabesmettingen bij het RIVM gemeld. Volgens het RIVM is dit een stijging van 20 procent in vergelijking met vorige week. Ook het aantal ziekenhuisopnames nam vorige week fors toe.
Lees verder

Kabinet vergadert in Catshuis over eigen lot
Een deel van het Kabinet heeft zich teruggetrokken in het Catshuis. Deze keer op de agenda: de toeslagenaffaire. Het vernietigende rapport daarover kan niet zonder consequenties blijven, zei premier Mark Rutte vrijdag. Eén van de opties die rondzingt in Den Haag: het hele kabinet stapt op.
Lees verder

Reizigers uit het VK en Zuid-Afrika mogen met negatieve test tóch Nederland in
Goed nieuws voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika: met een negatieve coronatest mogen ze Nederland binnenkort weer in. Ze moeten wel alsnog tien dagen in quarantaine. Eerder mochten ze het land niet in vanwege gemuteerde varianten van het coronavirus.
Lees verder

IC-arts Gommers vraagt minister: graag eerder ziekenhuispersoneel vaccineren
Alle zorg die kán wachten, moet ook wachten. Het is té druk in de ziekenhuizen door de vele coronabesmettingen, en dus is er geen ruimte meer voor planbare operaties, zoals operaties aan hernia's of liesbreuken.
Lees verder

30 duizend euro voor iedere gedupeerde toeslagenaffaire
De ouders die gedupeerd zijn in de kinderopvangtoeslagaffaire krijgen allemaal 30 duizend euro. Dat maakte staatssecretaris Van Huffelen dinsdagavond bekend na een lang kabinetsoverleg op het Catshuis.
Lees verder

Britten eisen werkvisum Nederlandse werknemers na 31 december
Nederlandse ondernemers die na 31 december hun werknemers naar het Verenigd Koninkrijk willen sturen, hebben een werkvisum nodig. En dat kan een acuut probleem opleveren voor spoedklussen die in het VK uitgevoerd moeten worden, zo verwachten de Nederlands Britse Kamer van Koophandel en FME, de...
Lees verder

30 mille voor slachtoffers Toeslagenaffaire
Ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire ontvangen allemaal 30 duizend euro. Dat maakte staatssecretaris Van Huffelen van Financiën gisterenavond bekend. Eerder zette het kabinet in op een zorgvuldig proces en maatwerk voor alle gedupeerden.
Lees verder