maandag 21 december 2020

Groen Rechts nieuwe partij op rechts

Groen Rechts nieuwe partij op rechts
Het wordt dringen op rechts. Na JA21, de partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, betreedt ook Groen Rechts het politieke strijdtoneel. De partij wil minimaal vijf zetels behalen bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. 'Het moet beter, eerlijker en duurzamer', zegt voorzitter en...
Lees verder

ChristenUnie wil dat VVD draai maakt
De ChristenUnie twijfelt aan nog een keer regeren met de VVD. De VVD moet de kant van de ChristenUnie op draaien, zegt partijleider Gert-Jan Segers. Vandaag presenteert de ChristenUnie zijn verkiezingsprogramma. Verslaggever Thomas van Groningen sprak met Segers in Den Haag.
Lees verder

Asscher biedt uit schaamte excuses aan voor toeslagenaffaire
Na dagen van stilte heeft Lodewijk Asscher via zijn Facebookpagina gereageerd op het rapport over de toeslagenaffaire: 'Ongekend Onrecht'. Asscher schaamt zich voor hetgeen wat er onder zijn bewind als minister van Sociale Zaken is gebeurd en biedt zijn excuses ervoor aan.
Lees verder

Virusvariant verschilt weinig van Covid19
Steeds meer landen sluiten de grenzen met het Verenigd Koninkrijk om de meer besmettelijke variant van het coronavirus op afstand te houden. Intussen is een veel besmettelijker variant in Zuid Afrika opgedoken. 'Dit is niet verwonderlijk, dit doen virussen permanent', zegt hoogleraar Moleculaire...
Lees verder

Transportsector verwacht enorme chaos door afsluiting Verenigd Koninkrijk
Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) raadt alle transport naar het Verenigd Koninkrijk af nu het land nagenoeg op slot zit. Veel landen stellen reis-beperkingen in vanwege de Britse corona-mutant die veel besmettelijker is dan het gewone virus.
Lees verder

'Regio's kunnen arbeidsmarkt bedienen'
Volgens een publicatie van SEO Economisch Onderzoek is 4 procent van de banen voor jongeren na de éérste coronagolf al verdwenen. Algemeen directeur Bas ter Weel van SEO Economisch Onderzoek noemt de uitkomsten weinig verrassend.
Lees verder

Consumentenbond: Supermarkten slordig met data klanten
De apps en websites van veel supermarkten zijn ondermaats, zo concludeert de Consumentenbond. Zo zijn de apps en websites onvoldoende beveiligd, en wordt ook de privacy van klanten geschonden.
Lees verder

'Saturnus en Jupiter maar eens in de 800 jaar zo dichtbij elkaar'
De kerstster van Bethlehem is volgens de overlevering verschenen toen Jezus geboren werd. En die ster van Bethlehem staat volgens sommige experts vanavond echt aan de hemel. Feit is dat Jupiter & Saturnus heel dicht bij elkaar staan. Zo'n conjuntie komt maar eens in de achthonderd jaar voor.
Lees verder

Coronavaccin Pfizer goedgekeurd door EMA
De Europese medicijnwaakhond, EMA, heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd. In Europa zal vanaf zondag 27 december begonnen worden met het inenten van het vaccin. Frankrijk zal één van de eerste landen zijn in de EU die het goedgekeurde vaccin zal toedienen bij de bevolking.
Lees verder

OESO: Elektrische SUV's schadelijker dan normale auto
Elektrische SUV's zijn schadelijker dan auto's met een verbrandingsmotor. Dat blijkt uit een onderzoek van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Elektrische auto's stoten dan wel minder CO2 uit, maar produceren wel meer fijnstof.
Lees verder

Steeds meer landen sluiten de grens voor Britten
Steeds meer landen sluiten de grens voor reizigers uit Groot-Brittannië, vanwege de nieuwe variant van het coronavirus die daar rondwaart. De Britse premier Johnson houdt spoedberaad over de crisis die is ontstaan.
Lees verder

Positie Lodewijk Asscher als PvdA-leider onzeker
De positie van Lodewijk Asscher als leider van de PvdA staat onder druk. Binnen de partij is er flink wat discussie ontstaan na het explosieve rapport over de toeslagenaffaire afgelopen week, meldt RTL Nieuws. Verschillende partijprominenten laten aan BNR weten dat Asscher inderdaad met een goed...
Lees verder