woensdag 9 december 2020

'Geen vergoeding van 85 procent vaste lasten'

'Geen vergoeding van 85 procent vaste lasten'
Er komt geen vergoeding van 85 procent voor de vaste lasten in de zwaarst getroffen sectoren, de TVL. Dat melden Haagse ingewijden aan BNR. Wel trekt het kabinet de coronasteun na 1 januari door, tot ten minste 1 april.
Lees verder

Vier 'groene' managers Shell stappen op
Zeker vier hoge managers van Shell hebben de afgelopen weken hun vertrek aangekondigd. Opvallend is dat zij zich allemaal specifiek met hernieuwbare energie bezighouden. De Financial Times meldt dat onenigheid over hoe Shell moet overschakelen op groenere brandstoffen de reden is voor het vertrek...
Lees verder

Oud-ING-topman Hamers strafrechtelijk vervolgd
Oud-topman Ralph Hamers van ING wordt strafrechtelijk vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.
Lees verder

'Belastinguitstel tot 1 april kost 2,5 miljard euro
Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie verder uit en ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Met deze uitbreiding hoopt het kabinet het verlies van banen en bedrijven te beperken. baan of bedrijf verliezen.
Lees verder

Rechter: KLM-steun is rechtmatig
De overheidssteun aan KLM is niet onrechtmatig. Dat blijkt uit het vonnis van de rechtbank Den Haag in de zaak die Greenpeace had aangespannen tegen de Nederlandse Staat.
Lees verder

3,7 miljard steun, teleurstelling overheerst
Het kabinet trekt 3,7 miljard euro extra uit om de door de coronamaatregelen zwaar getroffen ondernemingen te ondersteunen. De vaste lasten worden echter niet voor 100 procent vergoed, maar voor 70. 'De teleurstelling overheerst', zeggen voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland ONL en...
Lees verder

'Wiebes lijkt strijd in Catshuis verloren te hebben'
3,7 miljard euro extra coronasteun, dat kondigden de ministers Wiebes, Hoekstra en Koolmees, de drie W's, aan. 'Die 3,7 miljard is het doortrekken en niet afbouwen van het huidige pakket. Ook de NOW, maar ook extra steun voor de zwaarst getroffen bedrijven', zegt politiek verslaggever Sophie van...
Lees verder

'Hof is glashelder in arrest'
Ralph Hamers, de voormalig topman van ING, wordt toch nog persoonlijk vervolgd in een witwaszaak van de bank. Dat besloot het gerechtshof in Den Haag vandaag. De bank heeft twee jaar terug zelf al voor honderden miljoenen geschikt in deze zaak.
Lees verder

Fel Kamerdebat coronasteun
In het Kamerdebat over de coronamaatregelen gaat het er hard aan toe. Veel partijen vinden het onbegrijpelijk dat de horeca dicht blijft, terwijl het besmettingsgevaar daar niet zo hoog zou zijn. VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff verdedigt die stap. Verslaggever Thomas van Groningen was erbij.
Lees verder

Passagiers verlaten toestel op Schiphol waarin 'verdachte situatie' was
Op Schiphol, waar de Marechaussee woensdag onderzoek deed naar een 'verdachte situatie' aan boord van een vliegtuig, hebben de passagiers het toestel verlaten. Dat meldde de Koninklijke Marechaussee woensdag op Twitter. In Haarlem is inmiddels een man aangehouden in verband met de zaak.
Lees verder

Rutte traineert akkoord EU, Polen en Hongarije over steunfonds
Hongarije, Polen en de EU hebben een compromis bereikt over het herstelfonds en de EU-begroting. Duitsland probeerde al een tijd een uitweg te vinden uit de patstelling hierover. Volgens Hongarije-correspondent Stefan Bos is Mark Rutte tegen de concessies die mogelijk gedaan worden.
Lees verder

Ollongren wil Coördinator Discriminatie en Racisme
Nederland krijgt een Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme. Minister Ollongren wil hiermee het geïnstitutionaliseerd racisme aanpakken. Racisme en discriminatie zijn twee verschillende dingen, die moet je niet in één adem noemen, zegt universitair hoofddocent Sociale Vraagstukken Hans...
Lees verder