zondag 27 december 2020

Galapagos werkt aan volgende blockbuster

Galapagos werkt aan volgende blockbuster
De ster van Galapagos rees tot grote hoogte en met het reumamiddel Filgotinib moest het farmabedrijf een klapper maken. Maar het medicijn mag de Amerikaanse markt niet op. 'Het was onverwacht', zegt topman Onno van de Stolpe van Galapagos dat in 2022 een nieuwe blockbuster voorspelt.
Lees verder

Voedselbank bereidt zich voor op sterke stijging aantal klanten
De coronacrisis gaat voor een enorme toename zorgen van het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank. Koepelorganisatie Voedselbanken Nederland bereidt zich voor op een groei van maar liefst 50 procent.
Lees verder

Deal. En nu?
Op het nippertje bereikten Europese en Britse onderhandelaars donderdagmiddag een akkoord waarmee een harde Brexit op 1 januari voorkomen is. Maar wat staat er nu allemaal in het bijna 2.000 pagina's tellende document?
Lees verder

Eerste coronavaccins aangekomen in Nederland
De allereerste coronavaccins, die goedgekeurd zijn, van Pfizer en BioNTech zijn aangekomen in Nederland. Bij het bedrijf Movianto, in Oss, zullen de vaccins de komende tijd opgeslagen worden.
Lees verder

Nieuwe wet- en regelgeving in 2021
Op 1 januari verandert er weer van alles als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van onder meer belasting, wonen, accijnzen en vliegen. Hieronder een greep uit de reeks nieuwe maatregelen.
Lees verder

BNR blikt terug | De best gelezen artikelen over het buitenland van 2020
Een Brexitloos lijstje, terwijl in de vooruitblikken van 2019 op dit jaar dat juist hét verhaal van het jaar zou worden. Het werd het alleen niet. Corona beheerste het nieuws en daarnaast was er ook nog iets van een belangrijke verkiezing, toch?
Lees verder

BNR blikt terug | De best gelezen politieke artikelen van 2020
Oh oh, persco! De ene persconferentie na de andere volgde dit jaar. Dan weer wat versoepelingen, dan weer strengere maatregelen. Een vergelijking met een achtbaan ligt voor de hand. Maar naast alle persco's waren er ook een boel rellen in de politiek, hè Thierry, Hugo en Mark?
Lees verder

BNR blikt terug | De best gelezen economische artikelen van 2020
Gebeurde er nog iets met de economie dan in 2020? Met de coronacrisis was 2020 absoluut een jaar waarin economisch nieuws volop in de schijnwerpers stond. Een steunpakketje hier, een ontslagronde daar en een boel beperkende maatregelen die de economie dwars zaten.
Lees verder

BNR blikt terug | De best gelezen artikelen over het binnenland van 2020
Wow, een lijstje met niet alleen maar coronanieuws! Nederland was natuurlijk constant bezig met het letten op elkaar en alle bedrijven, want we moesten ons wel netjes aan de regels houden, maar daarnaast waren er ook enkele artikelen die niet over het coronavirus gingen waar jullie zéér in...
Lees verder

Schipholbaas voorspelt trage rit naar oude niveau
Het zal nog jaren duren totdat Schiphol weer kan bedrijven op het oude niveau, zo voorspelt Dick Benschop, topman van Schiphol in een interview met Het Parool. 'De vaccins komen er nu echt aan, dat zullen we in de luchtvaart vanaf het tweede kwartaal van 2021 gaan merken. Maar dat betekent niet dat...
Lees verder

Omstreden Jansen toch verkiesbaar bij Forum voor Democratie; Van Haga op twee
Na de eerdere implosie van Forum voor Democratie heeft de partij nu een nieuwe versie gemaakt van de concept-kandidatenlijst. Op de lijst staat na partijleider Thierry Baudet het voormalig VVD-Kamerlid Wybren van Haga op twee. Ook staat de zeer omstreden Freek Jansen weer op de lijst.
Lees verder

Onrust en autobranden: opnieuw chaotisch in Veen
Voor de derde avond op rij was het zaterdag onrustig in het Brabantse plaatsje Veen. Opnieuw werd er een auto in brand gestoken en op dezelfde plek als vrijdagavond was het er ook opnieuw weer onrustig. Honderden mensen waren er volgens het Brabants Dagblad op de been, daarbij werd ook vuurwerk...
Lees verder