woensdag 9 december 2020

Eindelijk einde AEB-crisis in zicht

Eindelijk einde AEB-crisis in zicht
De crisis bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt eindelijk tot een eind te komen, meldt het Financieele Dagblad. En bij het reddingsplan lonkt voor de gemeente Amsterdam opeens een flinke onverwachte financiële meevaller.
Lees verder

'Kort maar krachtig ingrijpen is onvermijdelijk'
Er komen hoogstwaarschijnlijk geen verdere versoepelingen van de coronamaatregelen met de feestdagen. Maar het lijkt er ook niet op dat premier Mark Rutte vanavond extra maatregelen gaat aankondigen. Kort maar krachtig ingrijpen zou aan alle kanten het best zijn, bepleit het RedTeam.
Lees verder

Fransen azen op meer controle Air France-KLM
De Franse staat wil 30 procent van de aandelen van AirFrance-KLM, schrijft de Telegraaf naar aanleiding van berichten in Franse media. De Fransen willen weer meer controle op de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij, maar financiële spelregels lijken de Fransen in de weg te weg zitten.
Lees verder

'Negatieve inflatie ligt op de loer'
Hoewel massale faillissementen voorlopig uitblijven is de invloed van de komende economische crisis al wel voelbaar. De CAO-lonen stijgen al steeds minder hard. En die hebben flinke invloed op de inflatie. Die bedroeg vorige maand gemiddeld 0,8 procent, in oktober was dit nog 1,2 procent.
Lees verder

'Tandje erbij met maatregelen is niet verstandig'
Versoepeling van de coronamaatregelen zit er voorlopig niet in. Logisch, vindt Louis Kroes, hoogleraar Klinische Virologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum: dat past bij uitstek bij de tijd van het jaar. Toch zijn er grenzen aan het beperken van de intermenselijke contacten, zegt hij,...
Lees verder

Tata IJmuiden investeert 300 miljoen in beperking overlast
Staalfabrikant Tata Steel gaat 300 miljoen euro investeren om de overlast te bestrijden die het concern in IJmuiden veroorzaakt. De regio moet straks minder merken van stof en stank. 'Onze positie in de IJmond is sterk afhankelijk van wat men van ons vindt en ervaart', zegt bestuursvoorzitter Hans...
Lees verder

EU stelt Hongarije en Polen ultimatum
Hongarije en Polen krijgen nog tot en met dinsdag om hun vetos tegen de EU-begroting in te trekken. Anders gaan de andere 25 landen een constructie voor het coronaherstelfonds van 750 miljard opzetten waarbij die twee landen buitenspel worden gezet en dus ook geen geld krijgen.
Lees verder

Kabinet verruimt niet: maximaal drie mensen op visite met kerst
Het kabinet houdt vast aan de bestaande groepsgrootte. Met kerst mogen huishoudens maximaal drie mensen van buiten ontvangen, bevestigen ingewijden na berichtgeving door verschillende media. Het lag al niet voor de hand dat het kabinet in de persconferentie van dinsdagavond versoepelingen zou...
Lees verder

Londen en EU kunnen weer verder praten
Londen en Brussel hebben op de valreep een belangrijk akkoord bereikt over Brexit. Dat maakte de Britse minister Michael Gove vanmiddag bekend. De Britse regering trekt een wet in die in strijd was met het scheidingsakkoord tussen de Europese Unie en het VK.
Lees verder

Huurmarkt flexibiliseert ongestoord verder
Bijna de helft van alle particuliere huurwoningen wordt aangeboden met een tijdelijk contract, zo blijkt uit onderzoek van Investico met onder andere De Groene Amsterdammer en Trouw. Een voorstel tot wetswijziging om tijdelijke contracten op de huurmarkt af te schaffen sneuvelde zojuist in de Kamer.
Lees verder

Weer passagiersvlucht met Boeing 737 MAX
Vanaf vandaag vliegen er weer passagiers met de beruchte Boeing 737 MAX-toestellen. De Braziliaanse maatschappij GOL is, naar eigen zeggen, de eerste commerciële vliegtuigmaatschappij die de vliegtuigen weer inzet voor lijndiensten.
Lees verder

EC presenteert nieuw actieplan tegen terrorisme
Recente terroristische aanslagen in Wenen en in Frankrijk toonden de kwetsbaarheid van Europa in de strijd tegen terrorisme. Vandaag presenteert de Europese Commissie een nieuw actieplan.
Lees verder