dinsdag 15 december 2020

Drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2020

Drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2020

Stokman Koudum, PolyStyreneLoop B.V. en Ammerlaan The Green Innovator zijn genomineerd voor de EZK Energy Award 2020.

Lees verder

"Iedere kans om energie-efficient, maar toch hoogwaardig te produceren moet je pakken"

Peka Kroef maakt al 50 jaar koelverse aardappelproducten. Het familiebedrijf is een moderne en efficiënte organisatie, die vooruit kijkt. "Om CO₂-uitstoot te beperken, bekijken we altijd de samenhang van het hele proces", vertelt Paul van den Dungen, milieucoördinator bij de aardappelverwerker.

Lees verder

"Zorg dat je bij besparen aan het hele proces denkt"

Grolsch wil in 2025 al haar bieren CO2-neutraal en energie-efficiënt brouwen, vertelt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Grolsch. "Op weg daarnaartoe willen we in 2022 70% minder aardgas gebruiken ten opzichte van 2019."

Lees verder

Save the date: Webinar over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Sri Lanka

Wilt u meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in Sri Lanka? Neem dan op 26 januari deel aan het webinar 'Responsible Business Conduct (RBC): adding value to your business'.

Dit is het 1e webinar in een reeks van 4 over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in Sri Lanka. Het belang van MVO kan niet langer worden ontkend. Overheden, consumenten, ngo's, en andere belanghebbenden vragen bedrijven zich verantwoordelijk te gedragen. De verwachtingen worden alleen maar groter.

Lees verder

"Een waarborgcommissie kwam op voor omwonenden bij het windproject"

In de gemeente Ommen en Hardenberg staan 10 windmolens, met de gemeentegrens er dwars doorheen. Een waarborgcommissie zorgt ervoor dat ook aan de belangen van de omwonenden gedacht wordt.

Twee partijen namen het initiatief voor het windproject de Veenwieken: energiebedrijf Pure Energie en De Wieken, een aantal boeren die graag samen een windpark wilden realiseren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  (RVO) ondersteunde de ontwikkeling van het park met advies aan verschillende partijen en een subsidie.

Lees verder