vrijdag 4 december 2020

Coalitie wil honderden miljoenen extra coronasteun, onder meer voor horeca

Coalitie wil honderden miljoenen extra coronasteun, onder meer voor horeca
De regeringscoalitie wil dat er honderden miljoenen euro's extra worden uitgetrokken voor steun, onder meer aan bedrijven in sectoren die het nog steeds zwaar hebben door de coronacrisis. Bedrijven die 70 procent van hun omzet verliezen, kunnen een groot deel (85 procent) van hun vaste lasten...
Lees verder

FvD-leden stemmen vanaf 18:00 uur over Baudet
Om 18:00 uur gaan de stembussen open bij Forum voor Democratie. En dan weten we morgenavond of Thierry Baudet partijleider kan blijven. 'Er is haast bij, over vier maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen', zegt FvD-watcher Chris Aalberts.
Lees verder

WOB: Catshuisoverleg was wél formeel
Het Catshuisoverleg, sinds het begin van dit corona-jaar een begrip in de Haagse politiek, gold altijd als informeel. Maar uit nieuwe stukken blijkt dat de bijeenkomst van het kabinet met de belangrijkste adviseurs wel degelijk formeel was.
Lees verder

ANWB: elektrisch rijden rendeert na 4 jaar
Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat elektrisch rijden op dit moment bijna even duur is als benzine rijden. Na vier jaar heb je de aankoop van een elektrische auto er bijna uit, zegt adviseur Elektrisch Rijden Marco van Eenennaam van de ANWB.
Lees verder

Plaatselijke politiek is mannenzaak
De lokale politiek blijkt een mannenzaak: bijna dertig procent van de gemeenten heeft alléén mannelijke wethouders. En in een hoop gemeenten is nog nooit een vrouw burgemeester geweest. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau De Collegetafel in opdracht van Binnenlands Bestuur.
Lees verder

Boeing 737 MAX weer vliegt na 21 maanden
De beruchte Boeing 737 MAX heeft voor het eerst in ruim anderhalf jaar gevlogen. De toestellen stonden aan de grond na twee crashes in Indonesië en Ethiopië, eind deze maand gaat Boeing er weer structureel mee vliegen, zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft.
Lees verder

NS experimenteert met Lab-app
Al in de trein gemakkelijk kiezen of je de reis wil voortzetten met een elektrische scooter of elektrische auto. En dan vast de dichtstbijzijnde mogelijkheid reserveren. De NS experimenteert ermee, in de Lab-app. Verslaggever Martijn de Rijk ging op reis.
Lees verder

Al 334 miljoen euro toegekend voor TVL-regeling
Het ministerie van Economische Zaken heeft sinds 25 november 334 miljoen euro toegekend aan ondernemers die aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het vierde kwartaal. Dat blijkt uit navraag door BNR bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de instantie...
Lees verder

'Waarschijnlijk te laat om onrustige jaarwisseling te voorkomen'
De nieuwjaarsnacht dreigt een chaos te worden als gemeenten niet heel snel in actie komen en passende activiteiten voor jongeren organiseren. Er zijn nog veel te weinig initiatieven en waarschijnlijk is het zelfs al te laat om dat nog recht te trekken. Dat zeggen veiligheidsexperts en...
Lees verder

Baudet: partijleider of niet?
Tot 18:00 uur vanavond kunnen leden van Forum voor Democratie hun stem uitbrengen over de vraag of Thierry Baudet partijleider blijft of niet. Het kamp-Baudet verwacht een klinkende overwinning.
Lees verder

Steeds meer leegstand in winkelstraten
Door de coronamaatregelen lopen winkelstraten nóg sneller leeg, constateert het Planbureau voor de Leefomgeving. In 2022 wordt meer dan 40 procent leegstand verwacht.
Lees verder

Biden en Harris zetten vol in op corona
Joe Biden hoopt dat Donald Trump aanwezig is bij zijn inauguratie. Dat zou een boodschap van kracht en stabiliteit zijn, zei hij in het eerste interview dat hij samen met zijn vice-president Kamala Harris gaf. Het werd uitgezonden op CNN.
Lees verder