dinsdag 8 december 2020

Catshuisberaad: Geen versoepeling maatregelen

Catshuisberaad: Geen versoepeling maatregelen
Geen versoepeling van de coronamaatregelen met kerst. Dat is de conclusie van het Catshuisoverleg - gisteren op de ambtswoning van premier Mark Rutte. Want: bijna zevenduizend coronabesmettingen dat is ook het kabinet veel te veel.
Lees verder

Sunweb hoeft Corendon niet gedwongen over te nemen
Reisorganisatie Sunweb hoeft branchegenoot Corendon niet gedwongen over te nemen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald in het door Corendon aangespannen kort geding. De rechter vindt dat een gedwongen overname mogelijk te zware gevolgen heeft door de coronacrisis.
Lees verder

Brexitonderhandelingen slepen zich voort
De Brexit-onderhandelingen moeten woensdag klaar zijn, zegt EU-onderhandelaar Michel Barnier. Minister Blok van Buitenlandse Zaken denkt daar anders over, en zegt dat er prima tot het eind van het jaar kan worden onderhandeld.
Lees verder

KNVB voorspelt faillissementen amateurclubs
De KNVB hield vanochtend een actie op het Malieveld in Den Haag, waar namens de 3000 amateurvoetbalverenigingen met ongeveer duizend verschillende voetbalshirts van de vereniging het woord 'stil' werd neergelegd. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee voorspelt faillissementen in januari.
Lees verder

Duitsland is klaar met Turkije
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, zegt dat de Turken zich schuldig hebben gemaakt aan 'te veel provocaties', om de relatie met de EU te verbeteren. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten gaan nu met elkaar bepalen welke gevolgen dat voor Turkije moet hebben.
Lees verder

KNVB: signalen op groen bij VWS, maar kabinet moet meer ruimte geven
Volgens directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee staan bij het ministerie van VWS 'alle signalen op groen', maar moet het 'kabinet iets meer ruimte geven'. Van der Zee zegt dagelijks contact te hebben met VWS en alternatieve plannen voor heropening te hebben ingediend die goed zijn ontvangen.
Lees verder

Maduro wint verkiezingen Venezuela
Zittend president Maduro van Venezuela heeft de presidentsverkiezingen in het Zuid-Amerikaanse land met bijna 70 procent van de stemmen gewonnen. De grote oppositiepartijen boycotten de verkiezingen, de opkomst bedroeg 31 procent. Weinigen geloven dat de verkiezingen eerlijk waren.
Lees verder

Van Gaal: Rutte moet keuzes maken én uitleggen
Als Mark Rutte Nederland goed door de crisis wil loodsen moet hij resoluut knopen door durven hakken én goed uitleggen hoe hij tot zijn keuzes is gekomen. En dat is nou net waar het vaak aan ontbreekt, zegt oud-Ajax- en bondscoach Louis van Gaal in BNR's Big Five, The Masterclasses.
Lees verder

Personeel uitbetalen groeiend probleem in horeca
Duizenden horeca-werknemers hebben vorige maand nog niet uitbetaald gekregen. En dat aantal gaat alleen nog maar verder oplopen, waarschuwt FNV Horeca. Ook DAS bevestigt tegenover BNR meer telefoontjes te krijgen van werknemers die niet of veel later uitbetaald krijgen.
Lees verder

Vaccinatie Britten 'militaire operatie'
Vandaag begint het Verenigd Koninkrijk met vaccineren van de eerste mensen tegen het coronavirus. Het land heeft als eerste het Pfizer-vaccin goedgekeurd. Op een geheime locatie in het midden van het land worden truckladingen vaccins afgeleverd, en verder over het land verspreid.
Lees verder

Duitsland stevent af op sobere kerst
Met de huidige lockdown light komt Duitsland de winter niet door, waarschuwt bondskanselier Angela Merkel. Zij pleit nog voor de kerst veel strengere coronamaatregelen, omdat experts vrezen dat het met de feestdagen helemaal mis kan gaan.
Lees verder

Vakpersoneel knelpunt massale installatie laadpalen
In de komende tien jaar verwacht de Rijksoverheid zo'n 1,7 miljoen laadpalen nodig te hebben door de forse toename van het aantal elektrische autos. De potentiële omzet uit de installatie van al deze palen kan zomaar boven de 1 miljard euro uitkomen.
Lees verder