vrijdag 18 december 2020

België zet na Kerst de eerste prik

België zet na Kerst de eerste prik
België start na de kerst met het vaccineren, zo maakte de Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vandaag bekend. Biostatisticus Geert Molenberghs van de Katholieke Universiteit Leuven noemt de Belgische vaccinatie vooral symbolisch. 'De kruissnelheid van ons programma begint ook...
Lees verder

Campagne voor overtuigen vaccin-sceptici 'amateuristisch' en 'te laat'
De overheid faalt in het op tijd bieden van goede voorlichting over het coronavaccin, waardoor het moeilijk wordt om vaccin-sceptici te overtuigen zich in te laten enten. De informatie die nu wordt gegeven is 'amateuristisch' en toekomstige voorlichtingscampagnes komen waarschijnlijk te laat om nog...
Lees verder

Slagers komen om in de kerstbestellingen
Slagers en poeliers werken zich een slag in de rondte met de kerst in aantocht. En vanwege de sluiting van de horeca is het dit jaar extra druk, zeggen brancheclubs Koninklijke Nederlandse Slagers en de Poeliersbond tegen BNR.
Lees verder

Moderna klaar voor de Amerikaanse markt
De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA staat op het punt om het coronavaccin van Moderna goed te keuren voor gebruik. Het wordt na PfizerBioNTech het tweede vaccin dat op de Amerikaanse markt komt.
Lees verder

Amsterdam schiet zzp'ers te hulp
Door de coronacrisis hebben veel zzp'ers hun inkomsten flink zien dalen. In Amsterdam heeft intussen de helft van de zzp'ers de TOZO - de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers - aangevraagd. Dat zijn zo'n 40.000 mensen. Omdat de rijksregelingen in de afgelopen periode zijn...
Lees verder

België vreest waterbedeffect shoppers
België is bang dat Nederlanders massaal de grens overgaan om te komen shoppen voor de kerst. In België zijn de winkels namelijk nog wel open. De leiders van de zes Belgische regeringen bespreken vanmiddag in hun coronacrisisberaad of er maatregelen moeten komen om Nederlanders te weren.
Lees verder

GGD's presenteren alternatieve kerstviering
In de hoop dat we ons met de kerst aan de coronaregels zullen houden, komen de GGD's met een voorlichtingsoffensief, inclusief animatiefilmpje.
Lees verder

Actie voor 'volledige lockdown Schiphol'
Actievoerders van Extinction Rebellion protesteerde vanochtend voor de ingang van Schiphol Plaza tegen de voorkeursbehandeling die Schiphol zou krijgen.
Lees verder

JA21 van Eerdmans en Nanninga doet mee aan verkiezingen
Joost Eerdmans en Annabel Nanninga doen met hun nieuwe partij JA21 mee aan Tweede Kamerverkiezingen. De Forum-afsplitsers doen na de implosie van hun voormalige partij een nieuwe poging om volgend jaar in de Tweede Kamer te komen.
Lees verder

Meldpunt voor problemen bij omboeken en annuleren reizen
Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn er veel vakanties en reizen geannuleerd of omgeboekt. Reisaanbieders hielden zich hierbij niet altijd aan de regels. De Consumentenbond is een meldpunt gestart om duidelijk te krijgen welke problemen er nu nog zijn. Joyce Donat, woordvoerder Vervoer en...
Lees verder

'Meer initiatieven retailers om zelf pakketten te bezorgen'
Meer winkelketens zullen het voorbeeld van Blokker volgen en zelf een bezorgservice voor pakketten op poten zetten. Dat zegt Wijnand Jongen, directeur thuiswinkel.org, in BNR Zakendoen. Die extra service is volgens Jongen zeer welkom, nu bezorgdiensten als PostNL dreigen om te komen in het werk.
Lees verder

'Veel nodig voor slachtoffers toeslagenaffaire'
De ouders die slachtoffer zijn in de kinderopvang-toeslagenaffaire moeten als eerste geholpen worden. En daar is een heleboel voor nodig, zegt minister Wiebes. Hij sluit zich daarmee aan bij het harde onderzoeksrapport van de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag.
Lees verder