dinsdag 15 december 2020

Amazon wil live uitzendrechten cricket

Amazon wil live uitzendrechten cricket
Amazon doet een gooi naar meer live uitzendrechten van 's werelds op een na populairste sport: cricket.
Lees verder

T-Mobile koopt glasvezelnetwerk Rotterdams L2Fiber
T-Mobile en financieel partner Primevest Capital nemen het netwerk en de bouwplannen van L2Fiber uit Rotterdam over.
Lees verder

Beursdebuut gamingplatform Roblox uitgesteld
Het Amerikaanse gamingplatform Roblox stelt zijn beursgang uit tot volgend jaar. Deze week zou het platform een notering krijgen aan de New York Stock Exchange.
Lees verder

Thales maakt kaartlezers voor GVB
Thales is door vervoersbedrijf GVB geselecteerd om alle kaartlezers in bussen en trams te vervangen. Met deze nieuwe kaartlezers kunnen reizigers betalen via mobiele telefoon, betaalpas, creditcard of barcode.
Lees verder

Ecosia wordt standaard zoekmachine van Apple-apparaten
De Duitse milieu- en privacyvriendelijke zoekmachine Ecosia wordt de standaardzoekmachine iOS, macOS en iPadOS.
Lees verder

Online omzet moederbedrijf Zara: 76%
De Spaanse Inditex-groep, het moederbedrijf van onder meer Zara, is goeddeels hersteld van de financiƫle klappen die het coronavirus sinds begin 2020 uitdeelt. Met name de online activiteiten laten sterke groei zien: 76 procent in de eerste negen maanden van dit jaar.
Lees verder

FNV daagt Uber voor de rechter om naleving cao Taxi
Vakbond FNV, in aanwezigheid van een aantal chauffeurs, heeft dinsdag een dagvaarding aan Uber overhandigd. De vakbond eist daarin dat Uber de taxi Cao naleeft en de werknemers nabetaalt conform deze cao. 'Uber zal doorgaan met het uitbuiten van chauffeurs, ontduiken van sociale premies en belastingen en oneerlijk concurreren met andere taxichauffeurs. Met deze dagvaarding eisen wij dat dit nu stopt.'
Lees verder

Megaboete voor malafide incassobureau
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt callcenter Unitedcall een boete op van liefst 800.000 euro voor agressieve en oneerlijke incassopraktijken.
Lees verder

Jumbo krijgt vanwege de inzet van gezichtsherkenning
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan supermarkt Jumbo vanwege de inzet van gezichtsherkenning. Hoewel het systeem voor gezichtsherkenning sinds december 2019 uit staat, had de supermarkt de wens het weer in te schakelen.
Lees verder