woensdag 9 december 2020

Adverteerders besteden meer aan Black Friday

Adverteerders besteden meer aan Black Friday
Er is dit jaar 1,1 miljoen euro meer uitgegeven aan offline advertenties (op radio, tv, kranten, magazines, buitenreclame en in bioscopen) rondom Black Friday dan in 2019. Uit cijfers van media registratiebureau Adfact blijkt dat er vooral op radio en televisie meer aandacht kregen.
Lees verder

Leveringsproblemen bij Bpost zijn voorbij
De problemen met het afleveren van pakjes door Bpost zijn van de baan. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) gezegd in de Kamercommissie Mobiliteit en Overheidsbedrijven. Het Belgische staatsbedrijf heeft 3000 extra mensen aangenomen en een nieuw sorteercentrum in gebruik genomen.
Lees verder

Uber stoot ook luchttaxi af
Uber stoot niet alleen de ontwikkeling van autonome auto's af, maar het Amerikaanse bedrijf wil ook af van zijn luchttaxibedrijf Elevate. Joby Avation neemt deze activiteiten over.
Lees verder

Populariteit podcasts Gen Z verdubbeld in 2020
Twee keer zoveel Nederlandse jongelui onder de twintig zijn afgelopen jaar podcasts gaan luisteren. Het liefst luisteren zij, net zoals andere leeftijdsgroepen, naar podcasts over comedy.
Lees verder

Google dankt Pixel 2 af, nieuwe functies voor andere toestellen
De Google Pixel 2, die in 2017 het levenslicht zag, wordt nu officieel door Google afgedankt. Het is nog wel mogelijk de smartphone te blijven gebruiken, maar dan zonder beveiligingsupdates.
Lees verder

Oprichter Bernard Schreiner weg bij Paazl
Oprichter Bernard Schreiner verlaat in januari zijn bedrijf Paazl. 'Na 12 jaar bloed zweet en tranen vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging buiten Paazl', schrijft hij.
Lees verder

Ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats
Dit jaar werd ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats dan vorig jaar: van 8.5 miljoen zoekopdrachten in 2019 naar bijna 21 miljoen dit jaar. Met duidelijke pieken gedurende perioden van (semi)lockdown.
Lees verder

Wish.com zoekt 1,1 miljard dollar met beursgang
Online marktplaats Wish.com wil rond de 1 miljard dollar ophalen met zijn geplande beursgang, zo blijkt uit de prijsstelling van het aandeel.
Lees verder

FNV eist namens twaalf maaltijdbezorgers nabetaling van Deliveroo
De FNV eist bij Deliveroo namens twaalf voormalig maaltijdbezorgers een nabetaling van loon op basis van de cao Beroepsgoederenvervoer. De twaalf maaltijdbezorgers werkten zonder cao in loondienst bij Deliveroo, toen ze in 2018 door het platform werden ontslagen. Deliveroo wilde alleen nog maar met zzp'ers werken.
Lees verder