woensdag 18 november 2020

Zuid-Holland investeert in banen jongeren

Zuid-Holland investeert in banen jongeren
De provincie Zuid-Holland trekt de portemonnee om werkplekken voor jongeren te creëren. Voor een speciale pilot van 150 startersbanen komt 1,5 miljoen euro beschikbaar. 'We richten ons op de jongeren in de mbo-categorie', zegt Jeffrey van Meerkerk van de taskforce Human Capital van de provincie.
Lees verder

'Investeer veel meer in ruimtevaart'
De Nederlandse overheid moet veel meer investeren in nieuwe technologieën en de ontwikkeling van de ruimtevaart om de technologische voorsprong te behouden. Dat zegt Nederlands succesvolste astronaut André Kuipers in BNR's Big Five.
Lees verder

Kleine bedrijven stuk optimistischer in tweede golf
Kleine bedrijven zijn een stuk optimistischer geworden over hun toekomstige omzet dan tijdens de eerste golf. Dat blijkt uit onderzoek onder 545 bedrijven door BridgeFund, een platform dat namens financiers geld investeert in bedrijven met maximaal vijftig werknemers.
Lees verder

Thales tekent miljardendeal Damen
Elektronicabedrijf Thales heeft met Damen Schelde Naval Shipbuilding een contract getekend om de technologie te leveren voor vier fregatten van de Duitse marine. 'Er is vijf jaar aan het contract gewerkt', zegt een blije CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland.
Lees verder

Vrouwelijke board minder aantrekkelijk voor investeerders
Ondernemer Mei Ling Tan, drijvende kracht achter House of Einstein en Superflow, zegt op LinkedIn te overwegen op te stappen om de board minder vrouwelijk te maken. Uit onderzoek van Fundright blijkt dat zonder man in de leiding een bedrijf veel minder kans maakt op financiering.
Lees verder

VVD wil nadenken over indirecte vaccinatieplicht
De VVD is voor een indirecte vaccinatieplicht. Althans, de partij is bereid daarover na te denken. De Tweede Kamer debatteert nu over de coronacrisis. Politiek verslaggever Laurens Boven is erbij.
Lees verder

Boeing 737 MAX mag weer vliegen
Luchtvaartmaatschappijen mogen in de VS de Boeing 737 MAX weer de lucht in sturen. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit vandaag besloten. Anderhalf jaar geleden zijn twee vliegtuigen van dit type gecrasht, sindsdien staan alle 737 MAX toestellen aan de grond.
Lees verder

Gemeentelijke herindelingsverkiezingen Groningen en Brabant van start
We zijn nog maar nauwelijks bekomen van de Amerikaanse verkiezingen, of het gaat alwéér los. In 7 Nederlandse gemeenten verdeeld over Groningen en Brabant worden gemeentelijke herindelingsverkiezingen gehouden.
Lees verder

Fiscus waarschuwde Sociale Zaken voor harde aanpak
Op de derde dag van de mini-enquête over de toeslagenaffaire zijn de pijlen gericht op oud-minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Volgens de top van de Belastingdienst is hij meerdere malen gewaarschuwd voor de keiharde aanpak in de toeslagenaffaire. Maar Sociale Zaken hield vast aan strikte...
Lees verder

'Testplannen De Jonge zijn ambitieus'
Vanaf maart kan elke Nederlander zich gemiddeld één keer per maand laten testen, ook als iemand géén symptomen heeft. Dat is althans de doelstelling van coronaminster Hugo de Jonge. En om dat doel te halen, moet de capaciteit worden opgevoerd naar 10 miljoen tests per maand.
Lees verder

Resomeren mag al...met huisdieren
Het resomeren van een overledene gaat in de toekomst naast cremeren en begraven een plaats krijgen in de lijkbezorging. Dat heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken gisteren besloten. Resomeren is het oplossen van een lijk in water en zout.
Lees verder

Relatie China-Australië bekoelt snel
Australië 'vergiftigt' de relatie met ons land. Dat laat China weten in een document dat het land bewust gelekt heeft aan de Australische pers. In het document staan veertien pijnpunten die China ziet in de relatie met Australië. Daarmee lopen spanningen tussen de twee landen flink op.
Lees verder