vrijdag 20 november 2020

Winstmarges pluimveehouderij onder druk

Winstmarges pluimveehouderij onder druk
De pluimveesector bevindt zich in een 'perfect storm'. Door de coronacrisis, vogelgriep en stijgende voedselprijzen lopen de winstmarges sterk terug. Sommige pluimveehouders besluiten zelfs om hun stallen leeg te laten, omdat ze hun dieren anders onder de kostprijs moeten verkopen. Tot zeker...
Lees verder

Huizenprijzen stijgen sterkst in bijna twee jaar
De huizenprijzen kenden in oktober de sterkste stijging in twee jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. Bestaande koopwoningen waren in oktober 9,1 procent duurder dan in oktober 2019.
Lees verder

Damage control centraal bij Europese leiders
De meeste Europese leiders hadden maar één doel tijdens het topoverleg, via videoverbinding, gisteravond: zorgen dat de schade niet nog groter wordt. Want nadat Viktor Orban en de Poolse premier de Europese begroting hebben geblokkeerd, ziet niemand te wachten op slaande ruzies.
Lees verder

Verkoop sigaretten in supermarkten in 2024 voorbij
Supermarkten mogen vanaf 2024 geen sigaretten meer verkopen en vanaf 2030 kun je je sigaretje alleen nog halen bij een speciaalzaak. Die wetswijziging is onderdeel van het Preventieakkoord.
Lees verder

EU wil half december coronavaccins goedkeuren
De Europese Unie keurt mogelijk in de tweede helft van december al twee corona-vaccins goed, die van Pfizer en Moderna. Dat heeft de voorzitter van de Europese commissie Ursula von der Leyen gezegd.
Lees verder

'Vloedgolf aan faillissementen in voorjaar 2021'
Dit voorjaar dreigt een vloedgolf aan faillissementen. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek van PwC en de Universiteit Leiden. Ruim honderd experts, juristen, consultants en investeerders werd daarin gevraagd naar hun verwachting.
Lees verder

Nieuwe techniek geeft accu's actieradius tot 1000 km
Een veelbelovende techniek die accus moet opleveren die duizend kilometer meegaan en bijna niet slijten. In Eindhoven bij het bedrijf SALD zijn ze ermee bezig. Het geheim zit hem in laagjes materiaal van maar een paar atomen dik, die de kwetsbare delen van de accu moeten beschermen, zonder de...
Lees verder

D66 en GroenLinks: maak van thuiswerken een recht
Een werkgever moet straks hele goede redenen hebben om medewerkers te verplichten naar kantoor te komen. Dat willen partijen GroenLinks en D66. Ze willen het recht op werken waar je wil in de wet verankeren en daarom ligt er nu een wetsvoorstel ter consultatie.
Lees verder

Rechtbank Maastricht komt met vonnis Jos B.
In de rechtbank in Maastricht wordt later vandaag de uitspraak tegen Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen verwacht. Die verdween in 1998 tijdens een zomerkamp en werd een dag later dood gevonden op de Brunssummerhei.
Lees verder

'Breng dienst Toeslagen onder bij Sociale Zaken'
De dienst Toeslagen kan beter ondergebracht worden bij een ministerie dan bij de Belastingdienst, zoals nu. Dat zegt Emmeline Bijlsma, directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang, in BNR Zakendoen. Het ministerie van Sociale Zaken komt volgens haar het meest in aanmerking.
Lees verder

Inspectie SZW: Veiligheid rolsteigers ondermaats
Het is slecht gesteld met de veiligheid van rolsteigers in de bouw. Dat concludeert de Inspectie SZW, die 270 rolsteigers onderzocht. Met ruim 250 was iets mis.
Lees verder

'Artsen gaan zelf over toedienen remdesivir'
Het is aan artsen om te bepalen of ze het middel remdesivir gebruiken bij de behandeling van coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zegt minister De Jonge van Volksgezondheid in reactie op het advies van de WHO.
Lees verder