dinsdag 17 november 2020

Volkswagen overweegt verkoop Lamborghini

Volkswagen overweegt verkoop Lamborghini
Volkswagen overweegt sportwagenmerk Lamborghini en motormerk Ducati te verkopen. Daarmee lijkt Volkswagenbaas Herbert Diess de erfenis van zijn kooplustige voorganger Ferdinand Piech enigszins af te schudden, deels noodgedwongen door dieselschandaal, coronamisère en de kostbare overgang naar...
Lees verder

Forse toename leegstand kantoren
De leegstand van kantoren is de afgelopen maanden fors toegenomen. In het derde kwartaal van 2020 liep de totale leegstand op naar acht procent van alle kantoren. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur JLL. Het effect van de thuiswerktrend zal uiteindelijk minder groot zijn dan nu vaak wordt...
Lees verder

PFZW stapt uit grondstoffenbeleggingen
Pensioenfonds Zorg en Welzijn - verantwoordelijk voor de pensioenen van werknemers in de zorg en cultuursector - is na een miljardenverlies helemaal uit grondstoffenbeleggingen gestapt. De grote vraag is of de olieprijs ooit nog zal stijgen, maar die ontwikkeling wacht PFZW liever niet af.
Lees verder

'Leden JFVD laakten antisemitische appjes'
Ten minste drie leden van de jongerenvereniging van Forum voor Democratie zijn uit de partij gezet. De Volkskrant is in het bezit van deze royementsbrieven. De officiële reden is dat zij de partij doelbewust schade hebben berokkend onder meer door het lekken naar de pers. Wie er precies geroyeerd...
Lees verder

Europese award voor Sjoerdsma en Omtzigt
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hebben de prestigieuze Magnitsky Award in ontvangst genomen. Zij krijgen de prijs voor het mogelijk maken van een zogenaamde Europese Magnitskywet, waarmee de EU sancties kan invoeren tegen schenders van mensenrechten.
Lees verder

Bunq lanceert Google Pay in Nederland
Digitale bank Bunq lanceert vandaag Google Pay in Nederland. In andere Europese landen, zoals België en Duitsland, kon deze app al gebruikt worden. Nu kan dat dus ook bij ons, in het thuisland van de bank.
Lees verder

Naast begraven en cremeren nu ook resomeren
Het kabinet gaat het zogenoemde 'resomeren' toestaan als alternatief voor begraven en cremeren, meldt het AD. Uitvaartorganisatie Yarden werkt er al langer aan om dit natuurvriendelijke oplossen van het lichaam in Nederland mogelijk te maken.
Lees verder

Waterstofauto populair maar nog niet efficiënt
Er zijn heel veel Nederlanders die wel oren hebben naar het rijden in een waterstofauto. Dat blijkt uit een onderzoek van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club en Bovag. 64 procent van het 'algemeen publiek' heeft interesse, maar er moet nog veel gebeuren om waterstofauto's volledig groen te...
Lees verder

Huizenprijzen buiten Randstad schieten omhoog
De huizenprijzen buiten de Randstad rijzen de pan uit. In provinciale steden en buitengemeenten zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar harder gestegen dan in de Randstad, blijkt uit onderzoek van Calcasa, een technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in de woningmarkt.
Lees verder

Duncan Stutterheim stoot bijna al zijn belangen af
Duncan Stutterheim wil al zijn belangen in ondernemingen van de hand doen, behalve die in de Westergasfabriek en de A'DAM Toren. De coronacrisis heeft de cultureel ondernemer gewezen op de keerzijden van het altijd maar zien van kansen.
Lees verder

Geen grote nieuwe maatregelen verwacht
Op de persconferentie die premier Rutte en minister De Jonge vanavond om 19:00 uur geven, worden geen grote nieuwe coronamaatregelen verwacht. Wel komt er waarschijnlijk wat duidelijkheid over de feestdagen in december.
Lees verder

Boeren lanceren 'eerlijke prijs'-keurmerk
Opnieuw gingen honderden boeren vandaag de weg op om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze begonnen op de Koekamp in Den Haag en eindigden uiteindelijk in Leidschendam bij het hoofdkantoor van CBL, de brancheorganisatie van supermarkten.
Lees verder