Doorgaan naar hoofdcontent

Virtuele handelsmissie digitale economie Japan met staatssecretaris Keijzer

Virtuele handelsmissie digitale economie Japan met staatssecretaris Keijzer

Wilt u zakendoen in Japan en meer weten over dit land? Of wilt u nieuwe zakelijke contacten opdoen en uw bestaande contacten verstevigen? Neem dan van 3 tot en met 5 februari 2021 deel aan deze unieke virtuele handelsmissie met Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

De missie is gericht op kansrijke sectoren in de digitale economie. U brengt een bezoek aan Japan, zonder dat u uw huis hoeft te verlaten. U krijgt meer informatie over de Japanse markt, u ontmoet online Japanse ondernemers en u krijgt de kans om uw kennis en netwerk te verbreden.

Lees verder

Octrooiblog: Kijkje in keuken van concurrent: met octrooien kan (en mag) het

Als u onze blogs vaker leest dan weet u: bij Octrooicentrum Nederland zijn we gék van octrooien. Dat is niet gek. Je kunt namelijk hartstikke veel informatie uit octrooien halen.

Lees verder

"Dankzij het bedrijfsovernamefonds komt onze nieuwe schuur er"

In 2017 heeft ondernemer Tim Moerman de Zeeuwse boomgaard Ter Linde overgenomen. Voor het fruitteeltbedrijf was een nieuwe sorteerlocatie nodig. De bank kwam niet zomaar over de brug. Maar met het bedrijfsovernamefonds Vermogensversterkend Krediet (VVK) kwam de lening er wel.

In 2014 begon Moerman bij vof Ter Linde vlakbij het Zeeuwse Oostkapelle. "Mijn medevennoot wilde er in 2017 mee stoppen, zodat ik het bedrijf kon overnemen. Daarvoor had ik wel gebruik van eigen middelen nodig en een lening van de bank."

Lees verder

Online congres 'Een nieuwe generatie ouderenzorg langer thuis'

Het aantal ouderen stijgt en dat heeft grote impact op de maatschappij, ouderen zelf en het werk van professionals in diverse werkvelden. Hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? Het online congres 'Een nieuwe generatie ouderen langer thuis' is voor iedereen toegankelijk die zich betrokken voelt bij dit vraagstuk. Bent u zorgprofessional, oudere, mantelzorger, wetenschapper, beleidsmaker of op een andere manier bij ouderenzorg betrokken? Laat u inspireren en praat mee.

Lees verder

Jong en oud naast elkaar in Allemansland

Jong en oud naast elkaar in een groene en duurzame omgeving, dat is de visie van Ecodorp Allemansland. Deze woongemeenschap in Deurne is nog in oprichting. Met een subsidie van zo'n € 20.000 vanuit de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) werd het haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

Lees verder