woensdag 25 november 2020

Tracé via zuidkant Maasvlakte gekozen als voorkeursalternatief voor Net op zee IJmuiden Ver Beta

Tracé via zuidkant Maasvlakte gekozen als voorkeursalternatief voor Net op zee IJmuiden Ver Beta

De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het voorkeursalternatief voor het Net op zee IJmuiden Ver Beta gekozen.

Lees verder

Tracé Borssele via het Veerse Meer gekozen als voorkeursalternatief voor Net op zee IJmuiden Ver Alpha

De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het voorkeursalternatief voor het Net op zee IJmuiden Ver Alpha gekozen.

Lees verder

Virtuele missie circulaire economie naar Chili

Wilt u zakendoen of uw contacten uitbreiden in Chili? Neem dan op 9, 10 of 16 december deel aan de webinars op het gebied van agrofood, watermanagement en plastics & duurzame verpakkingen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Chili heeft circulaire doelen en ook wetgeving, roadmaps en strategieën die die doelen ondersteunt. Er zijn echter ook grote uitdagingen op het gebied van landbouw, watermanagement en afvalmanagement. Nederlandse kennis en ervaring kan de juiste oplossing op het juiste moment bieden.

Lees verder

"Op duurzame wijze en met behoud van kwaliteit telen we het hele jaar rond sla op water"

In een vertical farm telen Bart Bak, Fred Berkhout en Willem Bas onder de naam B4HydroGrow het hele jaar door sla op water. Dat doen zij op duurzame wijze én met behoud van kwaliteit. Zij zetten de Energie-investeringsaftrek (EIA) onder andere in voor LED-verlichting in de foliekas en om warmteterugwinning te regelen.

Lees verder

Nieuwe kaarten met kabel- en leidinginformatie

Wij hebben nieuwe kaarten gemaakt van de ondergrondse kabels en leidingen in landbouwpercelen. Heeft u grond opgegeven in de Gecombineerde opgave 2020?

Lees verder