maandag 2 november 2020

Pilotenbond legt bom onder akkoord KLM: We moeten opnieuw onderhandelen

Pilotenbond legt bom onder akkoord KLM: We moeten opnieuw onderhandelen
De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) legt een bom onder de voorgenomen loonkortingen bij luchtvaartbedrijf KLM. 'Als de wens een cao van vijf jaar is, wat extreem lang is en het maximale in Nederland, dan zullen we opnieuw moeten onderhandelen', zegt Willem Schmid, voorzitter van de...
Lees verder

Ook Engeland gaat in gedeeltelijke lockdown
Na Duitsland en Frankrijk gaat ook Engeland op slot om het coronavirus te bestrijden. De nieuwe lockdown gaat in vanaf donderdag en duurt ruim een maand, tot 2 december. Daarin wordt de bevolking opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.
Lees verder

Nog geen vooruitzicht op nieuw akkoord KLM en pilotenbond
Er lijkt nog geen verbetering te komen in de impasse die bij KLM is ontstaan. Minister Wopke Hoekstra (Financiƫn) heeft de staatssteun ter waarde van 3,4 miljard euro stopgezet omdat pilotenbond VNV en vakbond FNV niet zijn gewenste clausule hebben getekend. Op dit moment is er nog geen nieuw...
Lees verder

KNVB laat PSV met tegenzin doorspelen, ondanks coronabesmettingen
Er is veel onbegrip bij voetbalclub PSV dat door de KNVB verplicht gesteld wordt om de wedstrijd tegen ADO Den Haag te spelen. De Eindhovenaren kampen met negen coronabesmettingen in de selectie, waarbij twee spelers afgelopen vrijdag voor het eerste positief zijn getest.
Lees verder

Intimi van Baudet moeten het gaan doen voor Forum voor Democratie
Forum voor Democratie denkt tussen de 15 en 25 zetels te halen bij de Kamerverkiezingen op 17 maart. In een uitgestorven Ahoy Rotterdam presenteerde Thierry Baudet dit weekend de top 10 van zijn kandidatenlijst.
Lees verder

Nog geen uitweg in zicht voor impasse KLM
Er lijkt nog geen uitweg voor de impasse die dit weekend is ontstaan tussen KLM, de bonden en het ministerie van Financiƫn. Zolang alle bonden niet akkoord gaan met de loonmatiging tot 2025, komt Hoekstra niet over de brug.
Lees verder

ABN Amro: 8,5 procent krimp economie
De Nederlandse economie kromp in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent, blijkt uit economische voorspellingen van ABN Amro; een historisch dieptepunt. Door de steunmaatregelen wordt de werkloosheid meer uitgesmeerd over de kwartalen, maar zal waarschijnlijk ook de werkloosheidspiek wat...
Lees verder

Eindsprint begonnen voor Trump en Biden
Nog minder dan een dag en dan is het 3 november - en dus de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Terwijl Donald Trump in sneltreinvaart de ene na de andere rally bezoekt, heeft Biden het lot van zijn verkiezing in de handen van Obama gelegd.
Lees verder

'Kabinet, draai Wet Opslag Duurzame Energie terug'
Nu de energiekosten van ondernemers in de tuinbouw fors omhoog dreigen te gaan, vallen steeds meer bedrijven terug op gas. Terwijl ze daar nu juist vanaf afgestapt waren. Oorzaak is een falende systematiek, zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL).
Lees verder

Kabinet koerst af op nieuwe coronamaatregelen
Het kabinet wil strengere maatregelen nemen in de strijd tegen het coronavirus, melden bronnen aan RTL Nieuws. Met welke aanscherpingen Mark Rutte en Hugo de Jonge morgen werkelijk naar buiten komen is nog niet duidelijk, ook omdat binnen het kabinet nog een stevige interne strijd woedt.
Lees verder

'Investeer meer met pensioengeld in eigen land'
We moeten ons pensioengeld meer investeren in Nederland. Dat zeggen pensioenfonds ABP en pensioenuitvoerder APG vanochtend in De Telegraaf. Vooral in de infrastructuur zouden de pesioenpartijen meer kunnen betekenen. 'Als wij 1 procent meer in Nederland zouden beleggen, gaat dat om 4,5 miljard...
Lees verder

CNV wil quarantainefonds om 'corona-app-schade' te dekken
Werkgevers raden werknemers af de corona-app aan te zetten, omdat die tot te veel verzuim zou leiden. Daarom moet er volgens het CNV een quarantainefonds komen, meldt Trouw.
Lees verder