vrijdag 27 november 2020

Overheid wil betere samenwerking wetenschap en bedrijfsleven

Overheid wil betere samenwerking wetenschap en bedrijfsleven
Als het aan de overheid ligt, dan gaan de wetenschap en het bedrijfsleven meer samenwerken. Maar wetenschappers zitten daar helemaal niet op te wachten. Dat concludeert Frank van Rijnsoever, innovatiewetenschapper van de Universiteit Utrecht en het Rathenau Instituut.
Lees verder

'Diverse en inclusieve techsector absolute must'
De toepassing van big data-analyse en kunstmatige intelligentie heeft de laatste jaren over het algemeen vooral een positieve bijdrage geleverd aan de samenleving. Alleen al bij de zoektocht naar een werkend vaccin tegen het coronavirus had big data vooral een positief effect gehad, zegt...
Lees verder

Mes in ov: 10 procent dienstregeling verdwijnt
Het openbaar vervoer staat zwaar onder druk en zal volgend jaar 10 procent in de bestaande dienstregeling moeten snijden om financieel overeind te blijven. Dat zeggen branchevereniging OV-NL en verschillende ov-bedrijven tegen BNR. Nu al lijdt het ov vanwege de coronacrisis 500 miljoen euro verlies.
Lees verder

Invalkrachtenpool leraren droogt op
Steeds vaker krijgen scholen te horen er geen invalkrachten meer beschikbaar zijn. Flexpools krijgen zoveel aanvragen, dat ze regelmatig nee moeten verkopen. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende aanbieders van invalkrachten.
Lees verder

CNV: Bedrijven omzeilen vaker ontslagregels
Afgelopen jaar is er bij duizenden ontslagen gesjoemeld met transitievergoedingen, toeslagen en onderbouwingen, dat zegt vakbond CNV op basis van een eigen inventarisatie. Volgens voorzitter van CNV Piet Fortuin rammelen ontslagprocedures aan alle kanten.
Lees verder

Producentenvertrouwen krabbelt uit dal
Producenten in de industrie zijn minder negatief. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ondernemers zijn vooral minder negatief over hun orderportefeuille.
Lees verder

Logistiek vastgoed nog altijd in trek
Logistiek vastgoed blijft aantrekkelijk voor investeerders ondanks de coronacrisis. Dat blijkt uit een rapport van JLL. Vooral in de steden zijn investeerder op zoek naar dit soort vastgoed. Leegstaande winkelruimte net buiten de stadscentra kan uitkomst bieden om de prijsdruk op het vastgoed te...
Lees verder

Online verkopen met 75 procent gestegen
De koopjes vliegen ons ook vandaag om de oren, maar het advies is nog altijd: blijf thuis. En daarom gaan we een hoop meer online uitgeven. Maar liefst 75 procent meer dan vorig jaar, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. 'Je moet vooral op tijd bestellen en niet verwachten dat het er de volgende dag...
Lees verder

Trump garandeert normaal vertrek uit Witte Huis
Donald Trump heeft eindelijk gezegd dat hij op een normale manier weggaat uit het Witte Huis. Ten minste: als het kiescollege Joe Biden uitroept tot winnaar. Maar erkennen van zijn verlies doet hij nog niet. 'Hij brengt het alsof een voetbalteam op het veld eigenlijk slechter is maar dankzij de...
Lees verder

'Miljarden nodig voor filebestrijding'
De komende kabinetten moeten miljarden extra vrijmaken voor de Nederlandse infrastructuur. Als dat niet gebeurt 'zijn we alleen nog maar bezig met onderhoud', zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in De Telegraaf.
Lees verder

Dodenlijst met 18 namen duikt op
De Rotterdamse recherche is op een dodenlijst gestuit die wijst op een hard conflict binnen de cokemaffia. Dat schrijft misdaadjournalist Jan Meeus in NRC. Op de dodenlijst staan achttien namen onder wie een officier van justitie. Een van de mensen op die lijst is in mei vermoord.
Lees verder

Accountant EY onder vuur in Wirecard-zaak
Duitse accountantstoezichthouder Apas heeft aanwijzingen dat er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd bij het controleren van de boeken van het ingestorte betaalbedrijf Wirecard. Daar was accountant EY verantwoordelijk voor.
Lees verder