maandag 30 november 2020

‘Online winkels breken alle records tijdens Black Friday’

'Online winkels breken alle records tijdens Black Friday'
Nederlandse online winkels hebben tijdens Black Friday alle verkooprecords gebroken. De online verkopen waren op vrijdag zelfs 80 procent hoger dan een jaar geleden, zo blijkt uit data van betaalverwerker Klarna.
Lees verder

Online omzet in oktober ruim 48 procent hoger
De online omzet was in oktober 48,1 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 42,5 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 55,9 procent, zo meldt het CBS maandag.
Lees verder

Uitstel dreigt voor langverwachte Nokia 9.3
HMD stelt de langverwachte Nokia 9.3, een high-end camera smartphone, uit tot volgend jaar. Volgens NokiaPowerUser wordt de smartphone nu in het eerste halfjaar gelanceerd.
Lees verder

Bpost gaat eindelijk op zondag bezorgen
Bpost gaat vanaf februari ook pakjes leveren op zondag. Het gaat nog wel om een grootschalig proefproject van een jaar.
Lees verder

ABN wordt 'persoonlijke bank in de digitale tijd'
ABN wil een 'persoonlijke bank in de digitale tijd' worden die klanten bedient 'waar we schaal hebben, in Nederland en Noordwest Europa'. De bank kondigde vanochtend een grote reorganisatie aan waarbij 15 procent van de banen gaan verdwijnen.
Lees verder

Sligro lanceert nieuw online foodplatform
Sligro Food Group is in termen van e-commerceomzet een van de grootste webwinkels aan het worden. Die ontwikkeling verliep vrij onzichtbaar,omdat het zich in het b2b-domein afspeelt.
Lees verder

MBO College Airport start driejarige drone-opleiding
MBO College Airport wil zich ontwikkelen tot een volwaardig recruitmentcentrum voor de drone-industrie en bedrijven die drones gebruiken in hun bedrijfsactiviteiten.
Lees verder

Twee derde verkopen Black Friday via smartphone
Net als vorig jaar werd ook nu bijna zeventig procent van de aankopen op Black Friday gedaan via een smartphone. Slechts een derde ging via de desktop of laptop, zo laten internationale cijfers van Shopify zien.
Lees verder

Consumentenbond naar rechter om Google-zaak
De Consumentenbond stapt naar de rechter omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nog altijd geen besluit heeft genomen over een klacht tegen Google. Die klacht luidt: Google volgt stiekem gebruikers.
Lees verder