maandag 23 november 2020

Nieuwe EU-wetgeving om data te beschermen

Nieuwe EU-wetgeving om data te beschermen
Er is nieuwe wetgeving in de maak om onze data te beschermen. Door de EU is een wet goedgekeurd die gaat over de verkoop van surveillancesoftware.
Lees verder

Forse toename camera's met gezichtsherkenning
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte. En dat terwijl die volgens de privacywetten helemaal niet zijn toegestaan. Maar de capaciteit om dit aan te pakken ontbreekt.
Lees verder

'Verbetering ventilatie scholen flink vertraagd'
Het kan nog maanden duren voordat alle scholen met achterstallig onderhoud van nieuwe ventilatiesystemen zijn voorzien. Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Branchevereniging Binnenklimaat Nederland verwacht dat veel scholen pas volgend schooljaar de boel op orde kunnen hebben.
Lees verder

'Vaccin AstraZeneca beschermt voor 70 procent'
Het corona-vaccin dat farmaceut AstraZeneca in samenwerking met de Universiteit van Oxford heeft ontwikkeld, kan voor 90 procent effectief worden. Dat heeft de farmaceut bekend gemaakt. Fantastisch nieuws, zegt de Britse gezondheisminister.
Lees verder

40% vrouwen gediscrimineerd bij zwangerschap
Veertig procent van de vrouwen wordt op de arbeidsmarkt gediscrimineerd vanwege zwangerschap of pasgeboren kind. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens.
Lees verder

'Overheid nog altijd te onduidelijk over corona'
De overheidsinformatie over de coronacrisis is zó onduidelijk dat het ruimte geeft aan allerlei complottheorieën, schreef het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) afgelopen zomer al in een kritisch rapport dat naar onder meer ministeries en terreurcoördinator NCTV gestuurd werd. Nog steeds...
Lees verder

IT-problemen bedreigen uitvoering pensioenakkoord
We hebben een pensioenakkoord, maar de uitvoering kan door oude IT-systemen nog wel eens problemen opleveren.
Lees verder

Langste landtunnel van Nederland opent poorten
De Gaasperdammertunnel in Amsterdam-Zuidoost, is helemaal af. Vier van de vijf tunnelbuizen in de A6/A9, die Flevoland met Schiphol verbindt, zijn nu beschikbaar. Het schept ruimte voor een enorm park, dat het zuidelijk deel van het stadsdeel beter met de rest van de stad verbindt.
Lees verder

Fastned wint Franse aanbesteding
Fastned heeft de aanbesteding gewonnen om negen snellaadstations langs Franse snelwegen aan te leggen. Het gaat om locaties direct langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon. Volgens CEO Michiel Langezaal is er nog veel werk te doen in Frankrijk.
Lees verder

Betaalsnelheid bedrijven licht verbeterd
Nederlandse bedrijven doen er 39,3 dagen over om hun facturen te betalen. Dat is een lichte verbetering ten opzichte van 2019, toen dit nog 39,5 dagen was. Dat blijkt uit onderzoek van Graydon.
Lees verder

Provincies hinderen aanleg zonneparken
Provincies maken het moeilijker om grote zonneparken op landbouwgrond te bouwen. Zij willen liever dat de zonnepanelen op daken worden geplaatst. Zo haalt Nederland klimaatdoelen niet terwijl het al achter loopt, schrijft het FD.
Lees verder

Eric Wiebes herinnert zich weinig van affaire
Minister Eric Wiebes wist niets van de toeslagenaffaire - ofwel de keiharde fraudejacht op ouders - in de tijd dat hij staatssecretaris was van Financiën. Dat zegt hij in zijn verhoor, in mini-enquête van de Tweede Kamer. Duizenden ouders werden de dupe van de ontspoorde fraudejacht.
Lees verder