donderdag 5 november 2020

MKB Datalab biedt digitale hulp voor kleine Limburgse ondernemingen

MKB Datalab biedt digitale hulp voor kleine Limburgse ondernemingen
Het MKB Datalab Limburg is deze week geopend. Ondernemers die willen digitaliseren, zeker als ze iets willen doen met data, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het lab.  Het lab brengt de mogelijkheden in kaart en biedt trainingen en masterclasses aan. Het traject is gratis. Voor een eventueel vervolgtraject wordt de ondernemer doorverwezen naar relevante marktpartijen.
Lees verder

Kwartaalomzet VodafoneZiggo: 1 miljard euro (+2%)
Voor het eerst noteert VodafoneZiggo een kwartaalomzet van meer dan een miljard euro. Netto schrijf het bedrijf echter nog rode cijfers: een verlies van 21 miljoen euro.
Lees verder

Picnic en Rabobank lanceren digitale betaalpas
Online supermarkt Picnic en Rabobank zijn een samenwerking gestart, waarbij klanten de Maestro-betaalpas kunnen gebruiken om snel en veilig online boodschappen te doen.
Lees verder

ACM grijpt in bij 'gratis' producten van Stay Healthy Products
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Stay Healthy Products op de vingers getikt voor misleidende verkooppraktijken. De toezichthouder ontving klachten van consumenten die dachten dat de producten die ze hadden besteld gratis waren.
Lees verder

Inschrijving Shopping Awards 2021 van start
Wie kans wil maken op een Shopping Award, kan zich vanaf deze week inschrijven voor de editie van maart 2021.
Lees verder

Kwartaalomzet Alibaba naar 23 miljard (+30%)
In september bezochten 881 miljoen Chinezen de verschillende mobiele digitale marktplaatsen van Alibaba Group. Het bedrijf profiteert van het coronavirus omdat online kanalen niet sloten. Daardoor stegen ook de omzet en winst met ruime dubbele cijfers.
Lees verder

BBC Online over op Amazon Web Services
De Engelse publieke omroep BBC rondt een meerjarig project af waarbij het voor zijn IT-infrastructuur is overgestapt op Amazon Web Services (AWS).
Lees verder

Fortnite via omweg toch op iPhones
Epics Fortnite keert toch terug op de iPhone, maar niet in de App Store. De BBC meldt dat Nvidia een speciale versie heeft ontwikkeld van zijn cloudgamingplatform GeForce, waardoor het spel gewoon in Safari kan worden gespeeld.
Lees verder

Uber Eats naar 1,4 miljard dollar
Taxibedrijf Uber lijdt nog steeds onder de gevolgen van de coronacrisis. Er waren minder klanten voor ritten, dus daalde in het derde kwartaal de totale omzet 18 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet uit mobiele diensten bedroeg daalde zelfs met 53 procent.
Lees verder