dinsdag 3 november 2020

LIVE | BNR Election Night

LIVE | BNR Election Night
In de nacht van 3 op 4 november volg je Amerikaanse verkiezingen live op BNR. Roos Abelman en Geert Jan Hahn presenteren BNR Election Night vanuit Amsterdam, met gasten in de studio en live verslag van Amerika met Bernard Hammelburg en Jan Postma in New York.
Lees verder

Toezichthouders Wirecard niet onafhankelijk
Medewerkers van de toezichthoudende instanties van het failliete betaalbedrijf Wirecard waren niet onafhankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese beurstoezichthouder Esma.
Lees verder

'Veel te weinig aandacht voor langdurige zorg'
Tijdens de eerste coronagolf is er veel te weinig aandacht geweest voor de verpleeghuizen en andere langdurige zorg. Onwetendheid en onzekerheid heeft een grote impact gehad op de medewerkers, zegt Godfried Barnasconi, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Speculatie over nieuwe lockdown-maatregelen
Terwijl Amerika aftelt tot het sluiten van de stembussen, telt Nederland af tot 7 uur vanavond. Hoe streng worden de nieuwe lockdown-maatregelen? Komt er een negatief reisadvies voor de Kerstvakantie? En, misschien wel de belangrijkste vraag: hoeveel lockdown kan de economie nog verdragen?
Lees verder

Minister Hoekstra akkoord met deal tussen KLM en pilotenvakbond VNV
Minister Wopke Hoekstra van Financiƫn is akkoord met een deal tussen de KLM en pilotenvakbond VNV. KLM heeft een deal gesloten met de pilotenvakbond VNV over de bezuinigingen die nodig zijn om in aanmerking te komen voor een groot steunpakket van de overheid.
Lees verder

Arrestaties Oostenrijk na aanslag
De Oostenrijkse politie heeft in totaal veertien mensen gearresteerd in verband met het onderzoek naar de terreuraanslag in Wenen. Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer. De aanslag heeft aan vier mensen het leven gekost en de dader is doodgeschoten door de politie.
Lees verder

Liveblog | Amerikaanse verkiezingen
De verkiezingen in Amerika zijn begonnen. Hoewel vanmorgen om 0600 uur lokale tijd de stembussen aan de oostkust zijn geopend, hebben zo'n 100 miljoen Amerikanen al vroeg of per post gestemd. Volg hier het laatste nieuws en de beste analyses.
Lees verder

Daling coronagevallen, situatie instabiel
Het aantal nieuwe coronagevallen is voor het eerst in maanden gedaald. Dat blijkt uit de nieuwe weekcijfers van het RIVM. Ten opzichte van vorige week zijn er 5 procent minder nieuwe gevallen gemeld. Maar toch lijkt het erop dat er vanavond nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd.
Lees verder

Bioscopenbranche wil 80 miljoen extra
De bioscopenbranche wil een extra financiƫle compensatie van 80 miljoen euro. Dot zegt directeur Gulian Nolthenius van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters tegen BNR. 'De vooruitzichten zijn niet goed', zegt Nolthenius.
Lees verder

Strengere coronamaatregelen, nieuwe sluitingen?
Niet alleen musea, bibliotheken, pretparken, dierentuinen, theaters en andere podia moeten de deuren sluiten, ook zwembaden en sauna's moeten tijdelijk sluiten. Sportscholen kunnen openblijven maar er mogen geen groepslessen worden gegeven, zo heeft het kabinet dinsdag besloten. Dit zeggen...
Lees verder

Verzwaring coronaregels voor 2 weken
De komende twee weken gelden strengere coronamaatregelen. Niet alleen musea, bibliotheken, pretparken, dierentuinen, theaters en andere podia moeten de deuren sluiten, ook zwembaden en sauna's gaan tijdelijk dicht. Sportscholen kunnen openblijven, maar groepslessen zijn verboden. De maximale...
Lees verder

WHO: corona in Noord-Korea
Noord-Korea claimt al sinds het begin van de coronacrisis dat er geen besmettingen in het land zijn. Maar de WHO komt nu voor het eerst met cijfers: Noord-Korea telt 5.300 verdachte gevallen. Het lijkt een verdenking te zijn, zegt hoogleraar Koreastudies Remko Breuker van de Universiteit Leiden.
Lees verder