donderdag 5 november 2020

Kim Dotcom (Megaupload) uitgeleverd aan VS

Kim Dotcom (Megaupload) uitgeleverd aan VS
Na jaren van juridische strijd mag de omstreden Duitse internetondernemer Kim Dotcom, oprichter van hostingbedrijf Megaupload, worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft het Hooggerechtshof van Nieuw-Zeeland bepaald.
Lees verder

Ultrabreedband pionier Pozyx haalt € 2,5 miljoen op
POZYX, een Belgische pionier in nauwkeurige plaatsbepaling via ultrabreedband (UWB), haalt 2,5 miljoen euro op via KBC Focus Fund en Saffelberg Investments.
Lees verder

VRDays: nog steeds op zoek naar de juiste vormfactor
In zekere zin kwam corona gelegen voor VRDays, het Europese meerdaagse evenement dat normaal gesproken in de Amsterdamse Kromhouthal wordt gehouden. Noodgedwongen moest het festival grotendeels virtueel worden gehouden, en waarom dan niet gelijk in VR?
Lees verder

Zynga weer in de rode cijfers
De omzet van gamebedrijf Zynga is boven de 500 miljoen dollar uitgekomen in het derde kwartaal, met het hoogste aantal gebruikers (31 miljoen dagelijkse, 83 miljoen maandelijkse) in zes jaar. Daar staat wel een verlies van 122 miljoen dollar tegenover.
Lees verder

Blauw Gras verantwoordelijk voor sociale campagnes ALDI
Digitaal bureau Blauw Gras heeft ALDI als klant binnengesleept. Het bureau is al sinds begin september verantwoordelijk voor alle social media activiteiten – onder meer creatie en productie.
Lees verder

Juridische onduidelijkheid rond lot TikTok
De Amerikaanse rechter die zou beslissen over het lot van video-app TikTok in de VS na de verkiezingen heeft woensdag laten weten dat hij daartoe mogelijk niet meer bevoegd is nu een rechter in Pennsylvania al een vonnis heeft voltrokken.
Lees verder

Banken: Nederlandse economie moet optimaal kunnen profiteren van 'crypto-assets'
De Nederlandse economie moet optimaal kunnen profiteren van de kansen van zogeheten 'crypto-assets' en Nederland kan hierin een voortrekkersrol in Europa vervullen. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een position paper.
Lees verder

Corona phishing blijft populair
Corona-gerelateerde phishing-e-mails vormen nog steeds een grote dreiging. In het derde kwartaal waren phishing-e-mails gerelateerd aan het coronavirus het meest populair, met een aandeel van 50 procent, zo blijkt uit onderzoek van KnowBe4.
Lees verder

Internationale versies van de nieuwe Echo en Echo Dot beschikbaar in Nederland
Amazon heeft de internationale versies van de slimme luidsprekers Echo en Echo Dot beschikbaar gemaakt voor klanten in Nederland.
Lees verder