Doorgaan naar hoofdcontent

Irritatie door terugtrekking VS uit Afghanistan

Irritatie door terugtrekking VS uit Afghanistan
Internationaal wordt er verontwaardigd gereageerd op het besluit van president Trump om versneld 2.000 Amerikaanse militairen uit het land terug te trekken. Defensieminister Ank Bijleveld noemt het 'opnieuw een onaangename verrassing'.
Lees verder

Minister Pompeo naar Israël
De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo bezoekt vandaag de Israëlische premier Netanyahu. En opvallend genoeg is ook de buitenlandminister van Bahrein van de partij.
Lees verder

Cybercriminelen misbruiken thuiswerkers om bedrijven af te persen
Nu we massaal thuiswerken, slaan cybercriminelen hun slag. Ze proberen op grote schaal bedrijven lam te leggen of gevoelige bedrijfsdata te ontfutselen om deze vervolgens door te verkopen op zwarte marktplaatsen op internet. Dat zeggen verschillende grote cyberbeveiligers tegen BNR.
Lees verder

Beurzen staan wereldwijd hoog, geen reden tot zorg
Aandelenbeurzen staan wereldwijd zo hoog dat het lijkt alsof de coronacrisis een klein dompertje was in een anderzijds heel mooi jaar. En dat terwijl de grote klappen nog moeten komen, als overheidssteun stopt en leningen moeten worden terugbetaald.
Lees verder

'Zachte Brexit kost Nederlandse economie 4,5 miljard euro'
Een zachte Brexit kost de Nederlandse economie 4,5 miljard euro, meldt ABN Amro. Of de Britten en de EU met een vrijhandelsverdrag uit elkaar gaan is zeer de vraag, maar zelfs mét verdrag kost het de economie een vermogen.
Lees verder

Populaire zorgpakketten tot 120 euro duurder
De populairste zorgpakketten worden volgend jaar tot 118 euro per jaar duurder. Dat blijkt uit een analyse van online consumenten-adviseur Pricewise. De gemiddelde stijging is 60 euro peer maand, maar vooral Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering gaan er op achteruit.
Lees verder

Poetin nu eeuwig immuun voor strafvervolging
Met een gerust hart kan Vladimir Poetin volledig losgaan met frauderen en het verduisteren van staatsgelden. Dankzij een wetswijziging is de Russische president ook na zijn ambtstermijn immuun voor strafrechtelijke vervolging. Het biedt hem de ruimte om op elk gewenst moment met pensioen te gaan,...
Lees verder

Britten schroeven defensiebudget fors op
Boris Johnson wil de komende vier jaar jaarlijks ruim 4 miljard euro per jaar extra in defensie gaan investeren. De Britse premier noemt de huidige tijd de gevaarlijkste situatie sinds de Koude Oorlog en daar hoort wat hem betreft een hypermoderne krijgsmacht bij. Waar de Britten het allemaal van...
Lees verder

De Jonge wil niets weten van vaccinatieplicht
Minister De Jonge verwijst de suggestie van de VVD om na te denken over een verplichte corona-vaccinatie naar de prullenbak. Als de vaccins beschikbaar zijn, zal het altijd voor iedereen vrijwillig zijn om er gebruik van te maken. Dat zei hij gisteravond in het coronadebat.
Lees verder

Veel hardrijders mogen verkeersbon verscheuren
Automobilisten die door de politie zijn bekeurd op kenteken kunnen misschien hun boete verscheuren, schrijft de Telegraaf. Volgens de kantonrechter in Amsterdam moet de politie, ook in tijden van corona, verkeersovertreders gewoon aan de kant van de weg zetten.
Lees verder

Corona slecht voor aanwas vrouwelijke CEO's
Het percentage vrouwen dat benoemd wordt tot CEO is tijdens de coronacrisis flink afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het wervings- en selectiebureau Heidrick & Struggles, in het Financieele Dagblad. Vlak voor de coronacrisis was nog 12 procent van de benoemde CEOs vrouw, in de...
Lees verder

'EC moet mededinging sterker monitoren'
De Europese Commissie moet een sterkere kartelwaakhond worden. Daarvoor pleit de Europese Rekenkamer.
Lees verder