vrijdag 20 november 2020

Heropening RVV Verduurzaming: nu met NTA 8800

Heropening RVV Verduurzaming: nu met NTA 8800

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) heropent op 1 april 2021 om 9:00 uur. Dit keer niet met de Energie-Index maar met het Energielabel op basis van NTA 8800.

Lees verder

Nieuwe methode maakt verwerking ziekenhuisafval makkelijker, sneller en schoner

Om ziekenhuizen schoner te laten werken, ontwikkelt Pharmafilter een nieuwe manier van afvalverwerking. Hierdoor is het mogelijk om vuilnis zo dichtbij mogelijk op de plek waar het vandaan komt te verwerken, legt directeur Maikel Batelaan uit.

Lees verder

Beademingsbedrijf schakelt snel door in de coronapandemie

Ventinova ontwikkelt innovatieve ventilatiesystemen helemaal zelf: uniek in de sector. Voor het bedrijf is de coronapandemie niet alleen een uitdaging, maar ook een grote kans, vertelt directeur Dirk van Asseldonk.

Lees verder

Nederlandse knowhow helpt Ghana met plasticafvalprobleem

Ghana kampt met een plasticafvalprobleem. Om dat probleem te verhelpen, moet er in Ghana meer bewustwording komen bij bedrijven. Ook moet er een organisatie komen die deze bewustwording coƶrdineert.

Lees verder

Slimme apparaatjes bieden migrainepatiƫnten hoop

De bio-elektronische apparaatjes die Salvia BioElectronics maakt, geven kleine stroompjes aan de zenuwen in het hoofd. Zo verkleinen ze de kans dat mensen een migraine-aanval krijgen. Ondersteuning vanuit RVO leverde een belangrijke bijdrage. "Het Innovatiekrediet maakte voor ons echt het verschil. Zonder weet ik niet of het gelukt was om zoveel durfkapitaal op te halen."

Lees verder