woensdag 11 november 2020

Goede halfjaarcijfers afvalverwerker Renewi

Goede halfjaarcijfers afvalverwerker Renewi
Afvalverwerkingsbedrijf Renewi weet de coronacrisis goed te doorstaan, blijkt uit de vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers. Renewi stelde eerder nog de verwachtingen voor 2020 naar beneden bij, maar lijkt die ruimschoots te gaan overtreffen. Een tevreden topman Otto de Bont licht de cijfers toe.
Lees verder

'Hoogleraren belastingrecht moeten hun dubbele pet afzetten'
Hoogleraren Belastingrecht zoeken maar zelden naar manieren om belastingontwijking tegen te gaan. Dat komt omdat ze vaak een dubbele pet hebben.
Lees verder

Avondklok van de baan, maar Kerst staat nog op de helling
Ondanks dat de tweede golf achter ons ligt, is het nog te vroeg om te zeggen dat alles met de kerstvakantie weer normaal is. Dat is de tegenvallende boodschap van coronaminister Hugo de Jonge.
Lees verder

OM start onderzoek naar uitspraken Slob over antihomoverklaring
Minister Slob van Onderwijs gaat door de knieën, na een storm van kritiek over de homoseksualiteitverklaring. Slob zei maandag in een debat met de Tweede Kamer dat reformatorische scholen grondwettelijk de vrijheid hebben ouders een verklaring te vragen waarin zij homoseksualiteit afwijzen.
Lees verder

Totaalverbod op vuurwerk nog geen uitgemaakte zaak
Een totaalverbod op vuurwerk is nog geen uitgemaakte zaak, aldus Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Een eventueel verbod moet de druk op de toch al zwaarbelaste zorg en hulpdiensten verlichten.
Lees verder

Sanquin gaat antistoffen tegen corona leveren
Het is een beetje de eco-bio versie van de medicijnen die Trump weer zo snel op de been kregen. Bloedbank Sanquin gaat antistoffen tegen het coronavirus leveren.
Lees verder

Coronacrisis kan zzp'er belemmeren bij hypotheek
Zzp'ers kunnen de komende jaren in de problemen komen op de huizenmarkt. Want wie een slecht jaar achter de rug heeft door corona, kan straks minder geld lenen voor een hypotheek. De branche zoekt naar een oplossing, maar heeft die nog niet gevonden.
Lees verder

Vijlbrief komt mkb tegemoet met aanpassing BIK
Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie doen een kleine handreiking naar de oppositie. 65 procent van de omstreden BIK - de Baangerelateerde Investeringskorting - gaat naar het midden- en kleinbedrijf. En zo loodst staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën zijn belastingplan...
Lees verder

'Pas begin 2022 terug naar leven van voor corona'
Het goede nieuws van Pfizer over een effectief vaccin werd enthousiast ontvangen, maar het kan nog wel tot 2022 duren voor we allemaal zijn ingeënt. Het is lastig om op basis van bestaande macro-economische modellen de uiteindelijke effecten in kaart te brengen, zegt Nora Neuteboom, senior econoom...
Lees verder

Corona-zuinigheid helpt discounters goed op weg
Nederlandse discounters profiteren van de coronacrisis, blijkt uit een rondgang van het Financieele Dagblad. De koopjeswinkels verkopen dit jaar meer spullen dan voorheen. 'Dichterbij is de nieuwe bestemming', luidt een inmiddels gehoord credo.
Lees verder

Coalitiepartijen willen wapenembargo Turkije
Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie willen dat de EU een wapenembargo instelt tegen Navo-bondgenoot Turkije. Het wapenembargo is een strafmaatregel tegen het land in verband met betrokkenheid bij meerdere conflicten in de regio. Duitsland, Zweden, Finland, Noorwegen en België hebben hun...
Lees verder

'Biden aan de slag met twee handen op de rug'
President Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies toe te geven. Sterker: hij begint ook nu weer nieuwe rechtszaken om de uitslag aan te vechten. Zo heeft zijn team een rechtszaak aangekondigd om te voorkomen dat Michigan Joe Biden uitroept tot winnaar.
Lees verder