vrijdag 20 november 2020

Gezondheidsraad: Vaccineer eerst kwetsbaren

Gezondheidsraad: Vaccineer eerst kwetsbaren
De voorstellen van de Gezondheidsraad over groepen die als eerste moeten worden ingeënt tegen corona, sluiten aan bij de aanpak van het kabinet: kwetsbaren beschermen en de zorg niet overbelasten.
Lees verder

Ikea-topman: 'Medewerkers kunnen niet optreden als boa'
Premier Rutte richtte zich tijdens de persconferentie van dinsdag tot de detailhandel om de coronamaatregelen beter te handhaven in de winkels. Ikea Nederland-topman Paul de Jong denkt dat dat niet kan. 'Ik denk dat wij heel goed bezig zijn, maar ik kan en wil niet van mijn medewerkers verwachten...
Lees verder

Gezondheidsraad: kwetsbaren en ouderen eerst inenten
Medische risicogroepen, 60-plussers en zorgmedewerkers moeten straks het eerst worden gevaccineerd tegen corona. Dat adviseert de Gezondheidsraad.
Lees verder

Defensie: onze militairen niet betrokken bij executies Afghanistan
Defensie ontkent dat Nederlandse militairen betrokken waren bij Australische executies door het Australische leger in Afghanistan. Vandaag verscheen in Australië een pijnlijk onderzoek over misstanden door het Australische leger. Het wordt oorlogsmisdaden is daarbij gevallen.
Lees verder

'Vaccinatieplicht voor reizigers zeer waarschijnlijk'
Zodra er een coronavaccin op de markt is zullen verschillende landen een vaccinatieplicht instellen voor binnenkomende reizigers. Voor de uiteindelijke effectiviteit van het coronavaccin kan zo'n verplichting cruciaal zijn, zegt Roel Coutinho, epidemioloog en oud-directeur het RIVM, in BNR De...
Lees verder

Sociale Zaken greep niet in bij toeslagenaffaire
Het Ministerie van Sociale Zaken wist van de keiharde aanpak in de toeslagenaffaire, maar greep niet in. Dat blijkt op de vijfde dag van de parlementaire ondervraging over de toeslagenaffaire.
Lees verder

'Rij Ballonvrij': geen lachgas achter het stuur
Jongerenorganisatie Team Alert is een campagne begonnen tegen het gebruik van lachgas in het verkeer. De slogan: 'Wees geen clown in het verkeer'.
Lees verder

It giet net oan...
Hoe koud het deze winter ook wordt: een Elfstedentocht komt er zeker niet.
Lees verder

'Webmodule zzp in huidige vorm nutteloos'
De webmodule die zzp'ers zekerheid moet geven over hun arbeidsrelatie heeft in de huidige vorm geen zin. Dat zegt advocaat fiscaal recht Boris Emmerig. Ook de Vereniging Zelfstandigen Nederland heeft kritiek op de pilot met de webmodule, die in januari van start gaat.
Lees verder

Geen veranderingen Georgia na hertelling
De hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia heeft geen verandering in de uitslag opgeleverd: Joe Biden blijft daar de winnaar. Hij had een voorsprong van 14 duizend stemmen en die blijft gewoon staan.
Lees verder

Sociale Zaken liep vast in toeslagenaffaire
De top van het ministerie van Sociale Zaken liep vast in de toeslagenaffaire - ondanks vele waarschuwingen. Duizenden ouders kwamen in de problemen door de keiharde fraudeaanpak. Vandaag is dag vijf van de mini-enquête van de Tweede Kamer. Al in 2012 werden de eerste problemen bekend rond de harde...
Lees verder

'OM scherpt strafeisen aan in coronatijd'
Het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe zo'n 350 corona-gerelateerde strafzaken in behandeling genomen. En bij de Fiod kwamen tot nu toe 300 signalen binnen van misbruik en fraude rond het coronavirus, bijvoorbeeld over producten die niet geleverd zijn of waarmee van alles mis blijkt te zijn. De...
Lees verder