Doorgaan naar hoofdcontent

CU: Hypotheekrenteaftrek moet uit regeerakkoord

CU: Hypotheekrenteaftrek moet uit regeerakkoord
De hypotheekrente moet in het komende regeerakkoord in de prullenbak, zegt Pieter Grinwis, vijfde op de lijst van de ChristenUnie bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, in BNR The Friday Move.
Lees verder

Kabinet volgt advies Gezondheidsraad vaccinaties
Zodra er een veilig en goed werkend vaccin tegen het coronavirus is, zal dit snel en zorgvuldig zijn weg vinden naar de bevolking. 60-plussers, mensen uit medische risicogroepen en kwetsbare zorgmedewerkers zullen als eerste een vaccin krijgen.
Lees verder

'Invoering rekeningrijden kost meer dan het oplevert'
Het invoeren van rekeningrijden kost meer dan het oplevert. Die conclusie trekt Arcadis na het uitvoeren van een maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het advies- en ingenieursbureau keek naar verschillende varianten van betalen naar gebruik.
Lees verder

'Massaal testen biedt geen mogelijkheid tot versoepelen regels'
Door massaal te testen op het coronavirus is er niet genoeg zekerheid om de coronaregels te versoepelen. Dat concluderen epidemiologen van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht na een nieuwe 'modelleringsstudie.'
Lees verder

Grootste tuinbouwkas ter wereld... in de woestijn
John Breedveld is CEO van GrowGroup uit Barendrecht. Hij heeft getekend om de grootste tuinbouwkas ter wereld neer te zetten. En wel in een woestijn in Abu Dhabi.
Lees verder

Opnieuw homofobe, antisemtische en nazistische uitingen bij jongeren Forum voor Democratie
Enkele mensen met hoge functies binnen de jongerenafdeling van Forum voor Democratie hebben antisemitische, homofobe en nazistische uitingen gedaan. Dat meldt Het Parool, die screenshots van appgroepen heeft ingezien. Ook blijkt het uit berichten van een Instagramaccount en gesprekken die de krant...
Lees verder

ChristenUnie gooit eisen voor regeringsdeelname omhoog
Opnieuw deelnemen aan een regeringscoalitie ziet de ChristenUnie wel zitten, maar dan gaan de eisen van de partij wel omhoog. De partij wil meer van haar eigen idealen kunnen inbrengen, zo vertelde partijleider Gert-Jan Segers. 'De prijs voor onze coalitiedeelname wordt hoger.'
Lees verder

Bubbels voor een prikkie in België
Belgische champagneproducenten hebben de prijzen drastisch verlaagd. Normaal gesproken doen de supermarkten dat rond de feestdagen, maar dit jaar gebeurt dat al in november, omdat er door de coronacrisis veel minder bubbels zijn verkocht.
Lees verder

'VVD nog lang niet zeker van verkiezingswinst'
Met ruim veertig zetels in de peilingen staat de VVD ver bovenaan. Toch kan het bij de verkiezingen in maart nog mislopen voor de partij van Mark Rutte, zegt verkiezingsonderzoeker Peter Kanne van I&O Research.
Lees verder

Forum voor Democratie zet coördinatoren uit functie en start onderzoek om haatdragende berichten
Forum voor Democratie heeft enkele leden die als coördinator functioneerden uit hun rol gezet. Dat doet het nadat zij betrapt zijn op het doen van racistische, homofobe en antisemitische uitlatingen.
Lees verder

Trump vangt bot bij rechter, maar zet strijd, zonder bewijs, opnieuw door
Alles op alles zet president Donald Trump erop om alsnog tot winnaar uitgeroepen te worden van de verkiezingen in de Verenigde Staten. Maar opnieuw heeft Trump bot gevangen bij de rechter. Ditmaal in Pennsylvania.
Lees verder

Chocoladereep als coronatroost
De coronacrisis leek ook z'n sporen na te laten bij Mars. Omdat we meer thuis bleven, kochten we minder lekkernijen in benzinestations, sportkantines en bioscopen, waardoor de omzet van de chocoladefabrikant daalde. Maar de ellende bleek van korte duur.
Lees verder