Doorgaan naar hoofdcontent

'Binnen vijftig jaar mensen op Mars'

'Binnen vijftig jaar mensen op Mars'
De kans is zeer groot dat over vijftig jaar een mens voet aan de grond heeft gezet op Mars. Dat zegt CEO Jeroen Rotteveel van ISISpace uit Delft in BNR's Big Five van de Ruimtevaart.
Lees verder

Kamer verontwaardigd over 'gluren' Defensie
De Tweede Kamer heeft veel vragen over het 'experiment' van Defensie om in eigen land informatiemiddelen in te zetten die bedoeld zijn voor buitenlandse missies. NRC schreef daar vanmorgen over.
Lees verder

Toeslagenaffaire is net verhaal Kafka
De parlementaire ondervraging in de toeslagenaffaire beleeft vandaag z'n eerste dag. Topambtenaren en politici worden onder ede gehoord over deze affaire, waarbij duizenden mensen in de problemen kwamen door de Belastingdienst.
Lees verder

Gommers: Vaccin is zeker niet zaligmakend
Nu het hoopgevende nieuws over coronavaccins zich lijkt op te stapelen, is het goed om te beseffen dat de distributie van het vaccin nog de nodige voeten in de aarde kan hebben. Dat zegt ic-arts Diederik Gommers in de BNR-podcast 'Vraag het Gommers'. Al lijkt het goed nieuws dat na Pfizer nu ook de...
Lees verder

Al 7000 aanmeldingen voor derde steunpakket
Op de eerste dag dat het UWV-loket open is, hebben zich al 7.000 bedrijven gemeld die gebruik willen maken van NOW 3. Het derde steunpakket van de overheid is wat soberder. De ontslagboete is verdwenen en bedrijven krijgen iets minder steun.
Lees verder

Crisis in Europa na blokkering EU-begroting
Polen en Hongarije blokkeren de EU-begroting en het Europese corona-wederopbouwfonds, goed voor meer dan 1800 miljard euro in de komende 7 jaar. De regeringen van beide landen zijn het niet eens met de afspraken die zijn gemaakt over het respecteren van de rechtsstaat.
Lees verder

Trump trekt helft troepen Afghanistan terug
De laatste stuiptrekkingen van president Trump in het Witte Huis gaan niet onopgemerkt voorbij. Trump zal waarschijnlijk deze week nog bevel geven tot terugtrekking van ongeveer de helft van alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Amerikaanse media melden dat het leger zelfs al voorbereidingen...
Lees verder

Veel meer thuiswerken sinds aanscherpingen
Sinds de persconferentie van eind september wordt er bijna 70 procent meer thuisgewerkt. Waar werknemers eerst gemiddeld één keer per twee weken naar kantoor gingen, is dat nu maximaal een halve dag per maand, blijkt uit analyse van Mapiq onder zeventien grote en middelgrote bedrijven.
Lees verder

Webwinkels na harde Brexit btw-plichtig in VK
Webwinkels die na 1 januari een pakketje met een waarde van minder dan 135 pond - en dat zijn toch de meeste - naar het Verenigd Koninkrijk sturen, moeten over deze zending btw gaan betalen aan de Britten. En daarvoor dienen ze zich te registreren bij de Britse belastingdienst.
Lees verder

Boeren in actie voor hogere winstmarges
De boeren van Farmers Defence Force trekken er vandaag weer op uit om te protesteren. Bij de koning op paleis Soestdijk mochten ze met de trekker niet komen, maar op de Koekamp in Den Haag wel. Maar er wordt niet alleen gedemonstreerd, de boeren willen straks ook een nieuw keurmerk lanceren
Lees verder

GroenLinks wil alleen nog noodzakelijk nachtwerk
Werken in de nachtelijke uurtjes, dat moet veel minder normaal worden dan het nu is. Althans: als het aan GroenLinks ligt. De partij stelt vandaag in de Tweede Kamer voor om nachtwerk alleen nog maar toe te staan als het écht noodzakelijk is. Bedrijfsartsen pleiten al langer voor minder nachtwerk...
Lees verder

Kabinet worstelt voort met coronamaatregelen
We gaan uit de lockdown en terug naar de gedeeltelijke lockdown die half oktober werd ingesteld. Dat zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond bekendmaken in hun corona-persconferentie. En dat betekent, onder meer: zwembaden weer open en wandelen met meer dan twee mensen.
Lees verder