dinsdag 24 november 2020

Asscher: Spijt van missen impact eigen fraudewet

Asscher: Spijt van missen impact eigen fraudewet
Lodewijk Asscher had als minister van Sociale Zaken moeten doorvragen naar het strenge fraudebeleid rond de kinderopvangtoeslag. Hij betreurt dat hij niet goed inzag hoe groot de financiƫle consequenties van zijn eigen fraudewet in sommige gevallen waren.
Lees verder

CDA: Meer perspectief nodig voor jonge boeren
Het kabinet moet meer doen om jonge boeren te ondersteunen, vindt het CDA. Het kabinet trok 75 miljoen uit voor het Jonge Boerenfonds, maar daar wordt nog amper gebruik van gemaakt.
Lees verder

Amsterdamse basisscholen zien achterstanden
Vrijwel alle Amsterdamse basisschoolleerlingen hebben sinds de lockdown een achterstand opgelopen op het gebied van taal en rekenen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente. Het negatieve effect is het grootste bij leerlingen in groep 8 en bij kwetsbare leerlingen. Vooral de ontplooiing van...
Lees verder

KPN streeft naar omzetgroei mkb-segment
KPN investeert de komende drie jaar 3,5 miljard euro in supersnel internet. Het wil het aantal gezinnen met een glasvezelverbinding verdubbelen, maar ook bedrijven moeten van de versnelde digitalisering profiteren. Het telecombedrijf wil vooral mkb-bedrijven nog beter gaan bedienen. 'Volgend jaar...
Lees verder

Een Russische verblijfsvergunning op de koop toe
Altijd al in Rusland willen wonen? Dat kan weleens eenvoudiger blijken dan gedacht. Rusland heeft namelijk een plan klaarliggen om buitenlandse ondernemers een permanente verblijfsvergunning te geven als zij ongeveer 130.000 Amerikaanse dollar investeren in het land.
Lees verder

Duitsland maakt zich klaar voor eerste vaccinaties
In Duitsland moeten op 15 december al honderden prikstraten klaar zijn voor het toedienen van het coronavaccin. Door heel het land kunnen Duitsers dan ingeƫnt worden tegen het coronavirus.
Lees verder

Thierry Baudet ook weg als partijvoorzitter FvD
Thierry Baudet vertrekt ook als voorzitter van Forum voor Democratie. Dat meldt het partijbestuur zojuist in een persbericht. Vicevoorzitter Lennart van der Linden neemt het voorzitterschap voorlopig over.
Lees verder

ACM waarschuwt webwinkels
Vandaag besteld, morgen bezorgd. Dat is de standaardbelofte van webwinkels, maar in coronatijd kun je daar vaak een paar dagen bij optellen. Met de feestdagen voor de deur roept toezichthouder ACM webwinkels op om hun klantenservice op orde te hebben.
Lees verder

Bitcoin tikt even 19.000 dollar aan
De koers van Bitcoin benaderde vandaag de hoogste stand ooit. De cryptomunt tikte even de 19.000 dollar aan. Op het hoogtepunt in december 2017 stond Bitcoin op 19.783 dollar. Dit jaar steeg de waarde van Bitcoin met maar liefst 160 procent.
Lees verder

Hongaren boos om Russisch vaccin
In Hongarije is een rel uitgebroken over de mogelijke import van Russische vaccins tegen het coronavirus. Het komt nadat Hongarije vorige week het eerste land in Europa was dat monsters van het medicijn ontving. Vandaag zei de minister van buitenlandse dat Hongarije het Russisch coronavirusvaccin...
Lees verder

Opvolging Baudet en Hiddema wordt lastig
De nummer twee van Forum voor Democratie Theo Hiddema stapt per direct op, Baudet is geen partijvoorzitter meer en Freek Jansen is van de kieslijst afgehaald. FvD-watcher Chris Aalberts is niet verbaasd over het opstappen van Hiddema.
Lees verder

Kerstvakantie misschien week langer
De kerstvakantie moet misschien langer worden. En ook versoepeling van de maatregelen in de kerstperiode lijkt er niet in te zitten. Dat staat in het laatste uitgelekte advies van het Outbreak Management Team.
Lees verder