maandag 9 november 2020

Amazon opent eerste Europese hub luchtvracht

Amazon opent eerste Europese hub luchtvracht
Amazon heeft op luchthaven Leipzig-Halle zijn eerste Europese luchtvrachtcentrum in bedrijf genomen. Er worden pakketjes overgeladen naar andere vliegtuigen en naar vrachtwagens.
Lees verder

Telegraaf begraaft Speurders.nl
De Telegraaf trekt de stekker uit Speurders.nl, de site voor rubrieksadvertenties die ooit Marktplaats.nl naar de kroon moest steken.
Lees verder

Kabinet zet in op structurele groei Nederlandse (maak)industrie
Het kabinet gaat gericht inzetten op groei van de Nederlandse (maak)industrie. Door extra te investeren in sleuteltechnologieën en in groeimarkten als Life Sciences & Health (inclusief medische technologie), High Tech/ICT (halfgeleiders, fotonica, quantum, AI) en defensie & ruimtevaart-gerelateerde technologie en industrie.
Lees verder

Fixami huurt 16.000 m² bedrijfsruimte in DC Kraaiven in Tilburg
Fixami, het bedrijf achter de webwinkel Gereedschapcentrum.nl, verhuist naar het distributiecentrum DC Kraaiven in Tilburg.
Lees verder

Telegram ontwikkelt zich steeds meer tot roversnest
Van rechts-extremisme tot drugshandel: de goed afgeschermde chatapp Telegram wordt steeds vaker voor illegale activiteiten gebruikt, zo concluderen onderzoekers van Universiteit van Greifswald.
Lees verder

Infographic: grootste uitdaging COVID-19 moet nog komen
Onderzoek The Work Survey door ServiceNow laat zien dat Nederlandse leidinggevenden aankomende veranderingen ingrijpender vinden dan de veranderingen aan het begin van pandemie.
Lees verder

Hands-on: 4 elektrische vouwfietsen
De elektrische vouwfiets heeft langer op zich doen wachten dan de standaard elektrische fiets. Het is ook goed te verklaren, een vouwfiets moet licht en compact zijn en de toevoeging van een batterij en een elektrische motor, dragen niet bij aan dat doel. Vandaar dat de fabrikanten van de volgende fietsen het anders hebben aangepakt dan het wijzigen van een bestaand model.
Lees verder

Thor Olof Philogène (Stravito): 'Hoe makkelijk je kunt integreren met anderen wordt meer onderscheidend dan UX'
De nummer 1-positie in de Emerce Top 10 European Startups is dit jaar voor het Zweedse Stravito, dat grote hoeveelheden marktinformatie behapbaar maakt door op slimme wijze bronnen samen te brengen in een 'consumer like' interface. "Het idee voor een 'Spotify voor kennis' kwam van onze klanten", aldus CEO Thor Olof Philogène.
Lees verder

Coronavirus én feestdagen drijven vervoerders tot uiterste
De achterkant van e-commerce in Nederland draait op volle toeren en niet veel extra meer aan. Het coronavirus zorgt voor 30 à 50 procent vraaggroei en binnenkort komen daar Black Friday, Sinterklaas en de Kerstman nog bij.
Lees verder