Doorgaan naar hoofdcontent

"Algen zijn gezond en erg geschikt om smaak, textuur en kleur te verbeteren"

"Algen zijn gezond en erg geschikt om smaak, textuur en kleur te verbeteren"

Phycom ontwikkelde een uniek gesloten systeem om hoogwaardige en zeer zuivere algen te kweken en gaat die nu grootschalig produceren.

Er komen steeds meer mensen, die allemaal moeten eten. Maar de aarde is aan de grens van haar kunnen en kan straks niet al die monden meer voeden. Phycom in Veenendaal zocht een oplossing voor dit vraagstuk. En vond die in micro-algen: heel kleine, eiwitrijke organismen met een hoge voedingswaarde, geschikt voor consumptie door mens en dier.

Lees verder

Pharmafilter maakt verwerking van ziekenhuisafval makkelijker, sneller en schoner

Om ziekenhuizen schoner te laten werken, ontwikkelt Pharmafilter een nieuwe manier van afvalverwerking. Hierdoor is het mogelijk om vuilnis zo dichtbij mogelijk op de plek waar het vandaan komt te verwerken, legt directeur Maikel Batelaan uit.

Lees verder

Beademingsbedrijf Ventinova schakelt snel door in de coronapandemie

Ventinova ontwikkelt innovatieve ventilatiesystemen helemaal zelf: uniek in de sector. Voor het bedrijf is de coronapandemie niet alleen een uitdaging, maar ook een grote kans, vertelt directeur Dirk van Asseldonk.

Lees verder

Nieuwe leidraad helpt gemeenten met verduurzamen vastgoed

De Leidraad verduurzamen gemeentelijk vastgoed is klaar.

Lees verder

Nooit eerder zoveel Nederlandse bedrijven naar grootste techbeurs ter wereld

Vanaf 11 januari 2021 nemen maar liefst 80 Nederlandse innovatieve groeibedrijven deel aan de eerste virtuele editie van de Consumer Electronics Show (CES).

Lees verder