woensdag 18 november 2020

Advertentiedashboard geeft inzicht in politieke reclame

Advertentiedashboard geeft inzicht in politieke reclame
Om transparanter te maken hoe politieke partijen ons in de komende periode online proberen te beïnvloeden, lanceert de Universiteit van Amsterdam een zogeheten advertentiedashboard. Wie maakt welke politieke advertentie en wie wordt ermee getarget? E
Lees verder

Ruim half miljard iPhone gebruikers hebben Apple Pay geactiveerd
Het aantal iPhone-gebruikers wereldwijd dat Apple Pay heeft geactiveerd, is het afgelopen jaar met 66 miljoen toegenomen, van 441 miljoen in september 2019 naar 507 miljoen in september 2020, volgens een studie gepubliceerd door Loup Ventures.
Lees verder

Hotelkamer wordt werkplek
Olivier Kruger en Seffie Treistman brengen met VoorDeThuiswerkers.nl thuiswerkers in contact met hotels. Daar staan momenteel veel kamers vrij waar je rustig kunt werken. Er blijkt veel vraag naar te zijn.
Lees verder

Onenigheid over definitie 5G bij VodafoneZiggo
Er lijkt onenigheid te zijn over 5G zoals VodafoneZiggo dat aanbiedt in Nederland. VodafoneZiggo maakt gebruik van Dynamic Spectrum Sharing, waarbij 5G een frequentie deelt met 4G, en dat is volgens het gefuseerde bedrijf wél echte 5G.
Lees verder

Nieuwe functionaliteit voor Firefox en Chrome
Van twee belangrijke browsers zijn nieuwe versies verschenen. Vooral Chrome is stukken sneller geworden.
Lees verder

Deutsche Post wil aantal pakketkluizen in 2023 verdubbelen
Vanwege de grote vraag wil Deutsche Post DHL haar netwerk van pakketkluizen uitbreiden. Het aantal gaat van de huidige 6000 naar ten minste 12.000 tegen het einde van 2023.
Lees verder

200 miljoen maandelijks actieve gebruikers voor Shazam
Muziekapp Shazam, sinds 2018 onderdeel van Apple, is de 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers gepasseerd.
Lees verder

Apple verlaagt commissie voor deel ontwikkelaars App Store
Apple lanceert een nieuw programma om onafhankelijke ontwikkelaars 'te laten groeien met de volgende generatie innovatieve apps in de App Store'. Zij hoeven over de verkoop van hun apps of diensten binnen die apps nog maar 15 procent af te dragen in plaats van de dertig procent die nu gehanteerd wordt.
Lees verder

1 miljoen euro groeigeld voor TestGorilla
Recruitmentplatform TestGorilla heeft 1 miljoen euro opgehaald. Investeringssmaatschappij CapitalT en internationale angel investors tekenden voor de financiering.
Lees verder