dinsdag 6 oktober 2020

Zorgwekkende werk- en leefomstandigheden truckers

Zorgwekkende werk- en leefomstandigheden truckers
Bij een controle in Geleen troffen de Inspectie SZW en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) acht vrachtwagenchauffeurs aan die onder belabberde omstandigheden leven op een parkeerplaats. De chauffeurs werken voor een Litouwse onderneming en hebben aangegeven op en af twee maanden in hun cabine in Nederland te verblijven. Inspecteurs stellen nader onderzoek in naar vermoedelijke onderbetaling en overtreding van de rij- en rusttijden.
Lees verder

Nagelstyliste slaapt in kelder nagelstudio
Bij een controle van een nagelstudio in Amsterdam is gebleken dat een werknemer illegaal in Nederland verblijft en geen tewerkstellingsvergunning heeft. Vermoedelijk slaapt zij op de werkplek. Inspecteurs troffen in de kelder van de salon een ingerichte ruimte aan met een bed en persoonlijke eigendommen, zoals kleding, medicijnen en foto's. De werkgever kan onder meer een boete tegemoet zien voor illegale tewerkstelling.
Lees verder

Inspectie SZW wil dat bedrijven leren van ongevallen
De Inspectie SZW gaat aan de slag met een nieuwe aanpak van arbeidsongevallen. Uitgangspunt is dat daarmee de veiligheid in bedrijven verbetert en herhaling van het ongeval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Inspecteurs kunnen behalve het reguliere ongevalsonderzoek, nieuwe interventies inzetten in bedrijven waar een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. Zo kan van werkgevers gevraagd worden om zelf de toedracht in kaart te brengen en een verbeterplan op te stellen. De nieuwe aanpak geldt alleen...
Lees verder

Almeerse verdacht van mensensmokkel Palestijnen
Een 27-jarige bewoonster uit Almere wordt er van verdacht Palestijnen naar Nederland te hebben gesmokkeld door misbruik te maken van Europese blauwe kaartregeling. De recherche SZW van de Inspectie SZW heeft op dinsdag 6 oktober 2020 een inval gedaan in haar woning in Almere. Daar is onder meer administratie in beslag genomen.
Lees verder