vrijdag 30 oktober 2020

"Wij handelen naar onze duurzame waarden, daar ben ik trots op"

"Wij handelen naar onze duurzame waarden, daar ben ik trots op"

De Bijenkorf streeft naar een transparante mode-industrie waarin duurzaamheid de norm is. Dat betekent: het aanbieden van duurzamere producten, het minimaliseren van de invloed op het milieu en oog hebben voor mens en dier.

Lees verder

Impact coronacrisis op internationaal ondernemen

Driekwart van de Nederlandse ondernemers die zakendoet in het buitenland, heeft last van de coronacrisis. Toch ziet 1 op de 3 ondernemers ook juist kansen.

Lees verder

"Een EED Energie-audit toont aan waar de besparingsmogelijkheden liggen"

Een EED Energie-audit maakt bedrijven bewust van hun energieverbruik en besparingsmogelijkheden. Zo benut glasfolieproducent Sekisui S-Lec mogelijkheden om zowel kosten als energie te besparen. Ook groente- en fruitverwerkend bedrijf Coroos ziet voordelen: "Het helpt ons bij te dragen aan een duurzamere wereld."

Bijna alle grote bedrijven zijn verplicht om eens in de 4 jaar een EED-audit uit te voeren. Deze verplichting komt voort uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel is onder andere om bedrijven te stimuleren energie te besparen.

Lees verder

Aanvragen uitvoercertificaten melkpoeder naar Dominicaanse Republiek - november 2020

Nieuwsbericht 20.075 - Van 2 tot en met 10 november 2020, uiterlijk tot 13:00 uur, kunt u op werkdagen uitvoercertificaten aanvragen voor melkpoeder naar de Dominicaanse Republiek.

Lees verder

Vergoeding voor leren over duurzamere landbouw

Wilt u leren over duurzamere landbouw, zodat u uw landbouwbedrijf kunt verduurzamen? Of wilt u andere agrariƫrs daarmee helpen?

Lees verder