donderdag 8 oktober 2020

Webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Neemt u ook deel aan het webinar over elektrisch vervoer en de laadinfrastructuur in Nederland? Het webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur vindt plaats op 29 oktober van 15:00 tot 16:00 uur. In een uur bent u op de hoogte van de Nederlandse aanpak!

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse ambassades, consulaten en NBSO's en geeft inzicht in de ontwikkeling van het Nederlandse beleid op het gebied van laadinfrastructuur.

Lees verder

Inschrijving Circular Awards 2021 geopend

Het Versnellingshuis Nederland circulair! zoekt innovatieve projecten, producten en diensten van ondernemingen en overheden die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Lees verder

4e Patente Podcast over financiering van innovatieve ideeën
Kayle Knops van Intense - Gerard Oonk header

"Moet je dat eigenlijk wel willen, een toetsenbord dat emoties registreert?" Dat vraagt podcastmaker Gerard Oonk aan uitvinder Kayle Knops in de 4e Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland.

Lees verder

"Wij helpen als woningbouwplannen dreigen te vertragen"

Alle woningbouwprojecten moeten te betalen zijn vanuit de opbrengst van het vastgoed. Tenminste, dat werd lang gedacht. Maar zeker in bestaand stedelijk gebied, klopt die veronderstelling vaak niet. "Er zit eigenlijk altijd wel iets in zo'n project, wat het onrendabel maakt", weet Damo Holt, onafhankelijk adviseur en lid van het Expertteam Woningbouw. "Bijvoorbeeld omdat infrastructuur verplaatst, of gebouwen gesloopt worden."

Lees verder

"Het ondersteuningsteam creëerde een goede energie tussen partijen"

Net zoals veel andere Nederlandse gemeenten vergrijst Amsterdam. Hierdoor is er in de toekomst een groot tekort aan geschikte ouderenwoningen. Amsterdam gaat de uitdaging aan. Bij het opstellen van de intentieverklaring voor bouw van deze woningen kreeg de gemeente hulp van het ondersteuningsteam wonen en zorg (OWZ) van RVO. "Dat heeft het proces versneld en kwalitatief geholpen", zegt programmamanager ouderenhuisvesting Andor Kwee.

Lees verder