woensdag 21 oktober 2020

'Vitale sectoren zitten aan hun limiet'

'Vitale sectoren zitten aan hun limiet'
De vitale sectoren die Nederland tijdens de coronacrisis draaiende moeten houden zijn totaal ontwricht en hebben de grens van hun mogelijkheden bereikt. Onder economen, ondernemers en deskundigen zwelt de kritiek op het coronabeleid van het kabinet aan, blijkt uit een inventarisatie van BNR.
Lees verder

Ook 'Trump-bastion' in Florida begint te schuiven
President Donald Trump loopt zo vlak voor 3 november de deur plat in Florida. In 2016 won hij deze belangrijke swing state nog, mede dankzij de stem van de senioren. Maar nu lijkt zijn steun juist bij die groep af te brokkelen.
Lees verder

Campagne zet studenten op juiste coronaspoor
Een landelijke campagne moet studenten ertoe bewegen zich aan de coronaregels te houden: de Rotterdamse Kamer van Verenigingen begon ermee, en het voorbeeld wordt nu in andere steden nagevolgd.
Lees verder

'Feestende jongeren, kom helpen in het ziekenhuis'
Terwijl sommige jongeren lekker doorgaan met feesten, zijn enkele van hun leeftijdgenoten keihard aan het werk in het ziekenhuis, om corona-pati├źnten te verzorgen. Deze pijnlijke vaststelling komt van Maarten Wieman, hoofd verpleegkunde longziekten in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij...
Lees verder

De Hummer is terug, maar wel elektrisch
De Hummer maakt een comeback, maar niet zoals je hem kent. General Motors brengt het bakbeest volledig elektrisch op de markt.
Lees verder

Millennials verliezen vertrouwen in democratie
Millennials zijn hard op weg hun vertrouwen in de democratie te verliezen. Dat blijkt uit een wereldwijde studie van de Universiteit van Cambridge. Nog nooit hadden twintigers en dertigers zo weinig vertrouwen in de democratie als nu.
Lees verder

60 procent huisartsenpraktijken kampt met verzuim
In bijna zes op de tien huisartsenpraktijken zijn in de afgelopen werkweek artsen en medewerkers uitgevallen omdat ze ziek waren of in quarantaine zaten. Dat meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging. Er moesten zelfs praktijken dicht.
Lees verder

Stormloop op Europese corona-obligaties
Een stormloop op eerste Europese corona-obligaties. Nog nooit eerder overtrof de vraag het aanbod zo enorm. Beleggers tekenden voor meer dan 233 miljard euro in op twee obligatiereeksen van samen slechts 17 miljard euro. Er is 100 miljard aan financiering nodig voor werkgelegenheid.
Lees verder

Wendbaarheid familiebedrijven lijdt onder fiscale regels
Door te strenge regels rondom erf- en schenkbelasting zijn overgenomen familiebedrijven niet wendbaar. Dat concludeert KPMG op basis van Europees onderzoek, schrijft het FD. En dat is een groot probleem, helemaal in tijden van crises.
Lees verder

Faillissementsfraude bij modegroep FNG
Hoe kan het dat er maar liefst 110 miljoen euro is weggesluisd bij de failliete modegroep FNG? Die vraag stellen onderzoekers in het gerechtelijk onderzoek naar de zaak. Onder FNG vallen merken als Miss Etam, Claudia Str├Ąter en Steps.
Lees verder

Jumbo en Parcom sluiten voorlopige deal Hema
Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom hebben een voorlopige deal bereikt voor de overname van Hema. Dat melden obligatiehouders zojuist.
Lees verder

Ombouw Broodzaak na drie winkels al gestaakt
HMSHost stopt na drie winkels al met het ombouwen van Broodzaak-vestigingen naar Treck-filialen op de Nederlandse stations. Dat zegt Walter Seib, topman van de horeca-exploitant, BNR Zakendoen. Het besluit is niet alleen ingegeven door corona, ook voortschrijdend inzicht over de gekozen koers...
Lees verder