donderdag 1 oktober 2020

'Verkiezing Trump bedreiging voor Europa'

'Verkiezing Trump bedreiging voor Europa'
Als Donald Trump wordt herkozen als president van de Verenigde Staten, is dat een bedreiging voor Europa en de trans-Atlantische verhoudingen. Dat zegt Gerben Edelijn, topman van technologiebedrijf Thales, in BNR Zakendoen. Thales houdt zich onder meer bezig met de productie van nieuwe fregatten,...
Lees verder

Topman Kinepolis: 'Het is overleven'
Bioscopen moesten in maart allemaal sluiten. Sinds juni zijn ze weer open, maar met de nieuwste corona maatregelen van het kabinet moeten bioscopen zich weer in bochten wringen om nog iets van geld te verdienen. Eddy Duquenne, topman van Kinepolis, snapt de maatregelen maar heeft zijn twijfels.
Lees verder

Rutte: Dringend advies vanaf nu om mondmasker te dragen in publieke ruimte
Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen. Dat zei premier Mark Rutte in debat met de Tweede Kamer. Veel partijen hadden om een landelijke richtlijn gevraagd. Het kabinet moet de precieze regeling nog uitwerken.
Lees verder

FNV verwerpt eindplan KLM
De FNV gooit de deur dicht in de onderhandelingen met KLM. De bond is het niet eens met het plan om het grondpersoneel geld te laten inleveren. Dat komt niet gelegen, want morgen moet KLM zijn saneringsplan presenteren aan het Kabinet om een miljardenlening te krijgen.
Lees verder

Mondkapjes in het hele land
De kogel is door de kerk: in heel Nederland moet je in de publieke binnenruimtes een mondkapje dragen. Dat kondigde premier Mark Rutte vandaag aan in een debat in de Tweede Kamer. Zijn dringend advies gaat per direct in.
Lees verder

Amsterdamse GGD en TNO starten met sneltest
Corona-brandhaard Amsterdam is vandaag gestart met een sneltest. Die geeft binnen een uur uitslag, dus je kan na zo'n test meteen door naar werk of in quarantaine. De test is ook nog 's goedkoper volgens ontwikkelaars TNO en de GGD's.
Lees verder

Corona dwingt basisscholen klassen naar huis te sturen
Basisscholen sturen nu al hele klassen naar huis, omdat te veel leraren door coronasymptomen niet naar hun werk kunnen komen. Het is aanleiding voor grote zorgen over de nabije toekomst, omdat in de winter het aantal mensen met verkoudheidsklachten alleen maar zal toenemen. Dit blijkt uit navraag...
Lees verder

Helft minder files door 8 procent afname verkeer
Acht procent minder verkeer zorgt voor een halvering van het aantal files. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is voor het eerst dat deze relatie is gemeten voor het Nederlandse hoofdwegennet.
Lees verder

'100.000 zzp'ers gaan voor nieuwe Tozo-regeling'
Ongeveer 100.000 zzp'ers gaan gebruik maken van de nieuwe Tozo-regeling. Dat verwachten zzp-clubs, blijkt uit navraag van BNR. Zelfstandigen kunnen vanaf vandaag een beroep doen op deze verlengde coronasteun. De transitievergoeding blijft een zorg, het verlengen van de Tozo-regeling en het...
Lees verder

Mogelijk een dag vol financiële deals
De roep om extra steun in de coronacrisis wordt steeds luider. Vandaag overleggen de sociale partners met de ministers Koolmees en Wiebes, terwijl in de Tweede Kamer minister Wopke Hoekstra zijn financiële plannen staat te verdedigen. Het kan zomaar een dag worden met veel financiële dealtjes, maar...
Lees verder

Bonden cabine- en grondpersoneel akkoord met KLM
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met vakbonden voor cabinemedewerkers en grondpersoneel over de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met piloten is er nog geen principeakkoord, zo meldt de vliegmaatschappij.
Lees verder

Nieuwe regels in de maak voor debatten VS
Er komen nieuwe regels voor de volgende presidentiële debatten. Dat heeft de organiserende commissie aangekondigd. Het eerste debat dinsdagnacht ontspoorde al vroeg en liep uit op negentig minuten chaos en geschreeuw tussen president Trump en voormalig vicepresident Joe Biden.
Lees verder