donderdag 29 oktober 2020

Vanavond cijferregen techreuzen

Vanavond cijferregen techreuzen
Het gebeurt niet vaak dat vijf grote techbedrijven op dezelfde dag hun kwartaalcijfers presenteren, maar vanavond na 21.00 uur Nederlandse tijd doen Facebook, Amazon, Twitter, Apple en Alphabet (Google) tegelijk de boeken open.
Lees verder

Samenwerking tussen TikTok en Shopify
TikTok en e-commerceplatform Shopify gaan samenwerken om vooral jongeren met e-commerce te bereiken. Binnen de TikTok app kunnen (Amerikaanse) bedrijven allerlei producten aanbieden.
Lees verder

PostNL en ALLSAFE starten nieuwe webshop-snelservice
Vanaf 1 november kunnen klanten in alle 34 reguliere vestigingen van ALLSAFE Mini Opslag pakketten van PostNL ophalen en verzenden.
Lees verder

Winkeliers verstouwen ruim dertig miljard dollar via Shopify
De waarde van de winkelomzetten via e-commerceplatform Shopify verdubbelde afgelopen jaar tot 30,9 miljard dollar. Beleggers belonen het resultaat met een koersstijging van 3 procent, mede omdat Shopify eindelijk nettowinst boekt.
Lees verder

Online juwelier Blue Nile opent 50 showrooms
Online juwelier Blue Nile is van plan om nog eens 50 showrooms te openen in de komende drie jaar. Ook wordt flink geinvesteerd in virtuele presentaties.
Lees verder

Sterk kwartaal voor Activision Blizzard
Het Californische gamebedrijf achter Call of Duty sluit een beter dan verwacht kwartaal af, waarin de omzet met 38 procent steeg tot 1,95 miljard dollar. De verwachting voor heel 2020 wordt naar boven bijgesteld.
Lees verder

Omzetontwikkeling Twitter positief, groei gebruikers valt tegen
Twitter zag zijn omzet in het derde kwartaal met 14 procent toenemen tot 936 miljoen dollar. Dat kwam vooral door het herstel van de advertentiemarkt. De winst ging echter omlaag, van 37 miljoen naar 29 miljoen.
Lees verder

Recordomzet voor Apple door Macs en diensten
Apple boekte een recordomzet in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van 64,7 miljard dollar en een winst van 12,6 miljard. Opmerkelijk, want er waren nauwelijks nieuwe producten in de periode.
Lees verder

Adverteerdersboycot raakt Facebook nauwelijks
Zoals verwacht presenteerde Facebook vanavond beter dan verwachte kwartaalcijfers. De adverteerdersboycot afgelopen zomer van onder meer Unilever, Starbucks en Coca Cola heeft nauwelijks impact gehad. De omzet steeg van 17,6 naar 21,4 miljard dollar.
Lees verder