donderdag 15 oktober 2020

Theaterwereld hard geraakt

Theaterwereld hard geraakt
De meeste theaters zullen de deuren sluiten. Dat verwacht de brancheorganisatie. Tot nu toe mochten sommige theaters nog meer dan 30 mensen toelaten in een zaal, maar die uitzondering komt door de nieuwe coronamaatregelen te vervallen. 'De vertaling naar de werkelijkheid is top-down gemaakt', zegt...
Lees verder

Oud-topman Chiquita begint nieuw bananenmerk
Na 24 jaar zet topman Franklin Ginus een punt achter zijn werk bij Chiquita bananen en zette zijn eigen bananenmerk op: BeFrank Bananas.
Lees verder

Groothandels donderdag weer open voor alle consumenten
Consumenten kunnen vanaf donderdag weer terecht bij groothandels als Sligro, Makro en Hanos, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekendgemaakt.
Lees verder

Oppositie: 'Kabinet heeft gefaald'
De Tweede Kamer debatteert met premier Rutte over de nieuwe maatregelen. Gisteren maakte Rutte onder meer bekend dat de horeca dicht gaat, alcoholverkoop en -bezit 's avonds wordt verboden en amateur-teamsporten moeten stoppen.
Lees verder

Horeca nog een paar uur open voordat lockdown ingaat
Nog een laatste biertje of een diner voor twee, maar dan gaat vanavond om tien uur de Nederlandse horeca weer dicht. Voor in ieder geval vier weken. En dat betekent voor al die bedrijven een hoop onzekerheid.
Lees verder

'Teststraat moet op Schiphol komen, desnoods commercieel'
Schiphol krijgt voorlopig geen nieuwe teststraat. Dat schrijft minister De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. D66 is het hier niet mee eens en pleit hier wel voor, desnoods met een commerciƫle teststraat.
Lees verder

CBL: 'Verbod alcoholverkoop na 8 uur is puzzelen'
Nu de alcoholverkoop na 8 uur 's avonds wordt verboden, is het puzzelen voor alle supermarkten. Sommigen besluiten om 8 uur helemaal dicht te gaan en anderen niet. Dat schrijft branchevereniging CBL na de vergadering met de supermarkten.
Lees verder

De Finale | Gehoorzaam of kritisch zijn?
Rutte is klaar met de kritiek op de coronamaatregelen. Tegelijkertijd is het beleid niet altijd even waterdicht en zwicht het kabinet ook voor terechte kritiek vanuit de samenleving. Is de ideale burger nu gehoorzaam of kritisch? Of misschien beide?
Lees verder

Oppositie: Inschattingsfouten bij coronabestrijding
Het kabinet besluit op 26 oktober of er extra steun komt voor branches die weer hard geraakt worden door de nieuwe 'gedeeltelijke lockdown'. Dat werd gisteravond duidelijk in het coronadebat. De oppositie beschuldigt het kabinet intussen van inschattingsfouten bij de bestrijding van het virus.
Lees verder

Werkloosheid in september iets gedaald
Het aantal werklozen is in september iets gedaald, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. Daarmee lijkt de stijging van afgelopen zomer wat afgevlakt, maar ten opzichte van februari zitten we nog altijd met een kleine 150.000 werklozen meer, zegt Peter Hein van...
Lees verder

MKB-Nederland wil solide stopregeling bedrijven
MKB-Nederland bepleit bij het kabinet onder meer een maatregel die het makkelijk maakt om al dan niet tijdelijk te stoppen als ondernemer. Het gaat zegt voorzitter Jacco Vonhof er uiteindelijk om dat je voorkomt dat bedrijven failliet gaan en alles kwijtraken door maatregelen van de overheid.
Lees verder

'Vrijwillig brandweerkorps kan nauwelijks oefenen'
Door alle coronabeperkingen kan het gros van het vrijwillige brandweerkorps al maanden nauwelijks meer oefenen. En dat kan flinke gevolgen hebben voor de kwaliteit van de brandweerkorpsen.
Lees verder