vrijdag 30 oktober 2020

Sprout: Bol.com 2 keer zo groot als Coolblue; Mailbeveiliger Zivver krijgt $17 miljoen

Bol.com 2 keer zo groot als Coolblue; Mailbeveiliger Zivver krijgt $17 miljoen
Ondernemersnieuws: Zivver haalt sloot geld op om mail en filesharing te beveiligen, Bol.com bijna 2 keer zo groot als Coolblue en datingapp Breeze maakt eind aan eindeloos swipen en chatten.
Lees verder

15 signalen waaraan je een 'giftige' werkgever herkent
Geen sollicitant wil werken in een bedrijf waar chaos, pesten en roddels aan de orde van de dag zijn. Zo kun je al tijdens het solliciatieproces voorkomen dat je bij zo'n bedrijf belandt.
Lees verder

Minder groeigeld naar vrouwelijke ondernemers, ondanks goede voornemens investeerders
Investeerders staken dit jaar tot dusver minder dan 1 procent van hun kapitaal in door vrouwen geleide startups. Een tegenvaller voor investeerderscollectief Fundright, dat binnen drie jaar 35 procent van de investeringen naar vrouwelijke oprichters en diverse teams wil zien. Waar gaat het mis?
Lees verder

Startup van het Jaar CodeSandbox scoort 12,7 miljoen om teams online te laten programmeren
Op dezelfde dag je diploma-uitreiking vieren op de universiteit én een investering ophalen van 12,7 miljoen dollar: de achtbaan van startup van het jaar CodeSandbox maakte donderdag een nieuwe looping. 
Lees verder

Miljoenenronde voor CodeSandbox; Minder geld voor vrouwelijke startups
Ondernemersnieuws: CodeSandbox kan opschalen dankzij nieuwe miljoenenronde, minder geld voor vrouwelijke startups en nieuwe weegschaal Amazon bestelt zelf nieuwe voorraad.
Lees verder

Zo loop je geen omzet mis door gemiste oproepen
Een goede telefonische bereikbaarheid levert loyale klanten op, maar wie de telefoon laat rinkelen jaagt deze klanten juist naar de concurrent. Hoe sta je iedere klant, op welk tijdstip dan ook, persoonlijk te woord? Een antwoordservice biedt uikomst. 
Lees verder

Hoe Starbucks op de rand van de afgrond balanceerde, maar sterker uit de vorige crisis kwam (podcast)
Starbucks is vandaag niet meer weg te denken uit het internationale straatbeeld, maar in de kredietcrisis van 2008 ging het niet goed met het koffiemerk en retailgigant. Ondernemer Howard Schultz keerde het tij. Hoe hij dat deed wordt besproken in de Business Books Podcast. 
Lees verder

Hoe Zivver ondanks corona een investering ophaalde van 15 miljoen euro
Beveiliger van digitale communicatie Zivver zag een geplande investering afketsen door de coronapandemie. Maar die crisis zorgde tegelijk voor veel meer werk, waardoor bestaande investeerders nu bijspringen met 15 miljoen euro groeigeld.
Lees verder