woensdag 7 oktober 2020

Ook besmettingsangst schaadt bestedingen

Ook besmettingsangst schaadt bestedingen
Niet alleen een lockdown, ook de angst voor steeds meer coronabesmettingen schaadt onze economie. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Consumenten gaven de afgelopen tij niet alleen minder geld uit in sectoren die tijdens de lockdown dicht gingen, ook bij bedrijven die niet dicht gingen werd...
Lees verder

Afrekening NOW1-regeling begint vandaag
Vandaag begint de afrekening voor de NOW1-regeling die bedrijven kregen omdat ze vanwege corona omzetverlies hadden. Het kan zijn zijn dat bedrijven geld moeten terugbetalen, of misschien nog wat meer krijgen, als het slechter ging dan verwacht. over die controle.
Lees verder

PvdA en D66 willen Kamerverkiezingen spreiden
PvdA en D66 willen dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen over meerdere dagen verspreid worden. Dat zou het volgens de partijen veel makkelijker maken om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen tijdens de coronacrisis.
Lees verder

Sportclubs laten veel steun op de plank liggen
Sportclubs hebben nog amper gebruik gemaakt van het geld dat beschikbaar is om ze te ondersteunen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees verder

'Forse ingrepen dreigen in openbaar vervoer'
Volgend jaar dreigen forse ingrepen in het openbaar vervoer. Daarvoor waarschuwen de gezamenlijke ov-bedrijven en reizigersvereniging Rover. Van het kabinet moet het ov een half miljard bezuinigen. Dat kan volgens de ov-bedrijven alleen door of reizigers meer te laten betalen of te snijden in de...
Lees verder

Onderzochte corona-sneltests betrouwbaar
De eerste corona-sneltests die in Nederland onderzocht werden blijken betrouwbaar. Dat heeft minister Hugo de Jonge gezegd. Met de sneltests weet je al binnen een kwartier of je besmet bent met het coronavirus. De test is vooral een aanvulling op de pcr-test, waarbij goed gekeken moet worden welke...
Lees verder

'Zeeland is meer dan strand'
Het weer wordt slechter en de coronacrisis speelt nog volop. Toch komt de provincie Zeeland nu met een campagne om meer toeristen te lokken. Juist vanwege het coronavirus.
Lees verder

Nederlands bedrijf wil energie opslaan met behulp van oude mijnen
Ingenieurs van het Nederlandse bedrijf Huisman Equipment bouwen een installatie waarmee met behulp van oude mijnen, katrollen en gewichten, duurzame energie opgeslagen kan worden.
Lees verder

VVD keert zich tegen sekswet Grapperhaus
Waarschijnlijk is er geen meerderheid in de Tweede Kamer voor de nieuwe zedenwet van minister Grapperhaus. De VVD gaf dinsdagavond op NPO Radio 1 aan dat het geen steun gaat geven aan een onderdeel van die wet. Daarin wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen seks tegen de wil en verkrachting. De...
Lees verder

Manifest KickstartNL: Overheid moet techsector meer stimuleren
De overheid moet de Nederlandse techsector meer stimuleren. Dat is wat meer dan 100 startups en andere organisaties, waaronder Picnic, Felyx en Slingshot Ventures, met het manifest KickstartNL willen bereiken.
Lees verder

T-Rex-skelet levert meer dan 27 miljoen dollar op
Veilinghuis Christies heeft een skelet van een levensgrote T-Rex verkocht voor het astronomische bedrag van 27 miljoen dollar. Liefhebbers van dinosaurussen hadden tien minuten de tijd om het skelet te bemachtigen. Een anonieme bieder is de gelukkige.
Lees verder

Fletcher Hotels lonkt naar Duitse markt
Fletcher Hotels is tot nu toe goed door de coronacrisis gekomen. Er wordt zelfs al gedacht aan - op termijn - uitbreiding naar Duitsland. Dat zei directeur Rob Hermans in BNR Zakendoen.
Lees verder