vrijdag 30 oktober 2020

Onderzoekers zien kansen voor virtuele patiënten

Onderzoekers zien kansen voor virtuele patiënten
Hoogleraar gezondheidscommunicatie Julia van Weert van de Universiteit van Amsterdam testte samen met collega's van haar vakgroep, het Amsterdam UMC en de Technische Universiteit (TU) Delft, het gebruik van een virtuele patiënt bij de training van geneeskundestudenten. Van Weert noemt de resultaten van de pilot veelbelovend.
Lees verder

100 miljard berichten per dag via WhatsApp
WhatsApp, eigendom van Facebook, levert nu zo'n 100 miljard berichten per dag af, zo vertelde CEO Mark Zuckerberg in een toelichting op de kwartaalcijfers.
Lees verder

Last onder dwangsom voor webwinkel We Love Musthaves
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft webwinkel We Love Musthaves de een last onder dwangsom opgelegd. Hiermee dwingt de ACM het bedrijf om te voldoen aan de regels die consumenten beschermen bij online aankopen.
Lees verder

Nieuw fonds Holtzbrinck Ventures: 535 miljoen euro
De Duitse investeerder Holtzbrinck Ventures heeft een nieuw fonds opgericht met daarin 535 miljoen besteedbaar vermogen. Dat gaat naar Duitse en Europese werkende scale-ups.
Lees verder

Emerce magazine #180 is uit, lees hem gratis
Het vandaag verschenen novembernummer van Emerce magazine is – naast de gebruikelijke fysieke distributie – kosteloos te lezen als digitale variant.
Lees verder

CEO Peter de Mönnink weg bij Talpa Network
De algemeen directeur van Talpa Network, Peter de Mönnink, verlaat het mediabedrijf per 31 december aanstaande. Hij wil, in zijn eigen woorden, zijn "ambitieniveau verleggen".
Lees verder

'Zet content creators in om maatschappelijke kwesties aan te kaarten'
Het inzetten van influencers en andere content creators om maatschappelijke kwesties, zoals vaccineren of Covid-19-maatregelen, aan te kaarten bij moeilijk bereikbare online doelgroepen werkt. Tot die conclusie komt Roel Lutkenhaus van de Erasmus Universiteit.
Lees verder

Marley Spoon groeit in Europa tot 10 miljoen euro
De verzender van luxe maaltijdboxen Marley Spoon zag zijn omzet in Europa met 83 procent groeien tot tien miljoen euro. In totaal boekte het 69 miljoen euro, een plus van 109 procent.
Lees verder

Xiaomi passeert Apple in smartphonemarkt
Er verschijnt een record aantal smartphones in 2020, maar volgens marktvorser Counterpoint Research is de wereldwijde smartphonemarkt in het derde kwartaal van 2020 met 4 procent op jaarbasis gedaald.
Lees verder