maandag 19 oktober 2020

Mille Miglia gaat door, maar wordt het leuk?

Mille Miglia gaat door, maar wordt het leuk?
Komende week start de Mille Miglia. De legendarische autorally door Italië werd eerder dit jaar uitgesteld vanwege het coronavirus.
Lees verder

Onduidelijkheid over maximale groepsgrootte sportscholen
Veel sportscholen worstelen nog met de marges van de aangescherpte coronamaatregelen. Vooral over de maximaal toegestane groepsgrootte is nogal wat onduidelijkheid ontstaan. Uiteindelijk vond Ronald Wouters, directeur van NL Actief, uit dat zowel binnen als buiten een maximum van dertig aan de orde...
Lees verder

'Geen woorden voor Griekenlandreis koning'
Minister Hugo de Jonge heeft bij afwezigheid van premier Mark Rutte als eindverantwoordelijke in samenspraak met koning Willem-Alexander besloten dat de koninklijke familie per direct zou terugkeren naar Nederland. Dat laat De Jonge via Twitter weten.
Lees verder

Van Dissel: Gedeeltelijke lockdown duurt mogelijk tot in december
De gedeeltelijke lockdown waarin Nederland nu zit, kan mogelijk nog tot in december duren. Dat verwacht het RIVM in een gesprek met de NOS. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding bij het RIVM, zegt dat 'de periode waarin de aantallen verhoogd zijn langer is.'
Lees verder

CDA: Rutte moet Nedcar helpen aan nieuwe opdrachtgever
Minister-president Mark Rutte zou zich persoonlijk moeten bemoeien met de toekomst van autofabrikant VDL Nedcar. Het bedrijf liet deze week weten dat BMW na 2023 vertrekt als opdrachtgever. Daardoor staan ruim 5000 banen op de tocht.
Lees verder

Hoe Noord-Korea de wereld verraste met een nieuw wapen
Ondanks zware internationale sancties presenteert Noord-Korea een nieuwe langeafstandsraket. Een wapen dat in potentie overal op gericht kan worden, van Tokio tot New York of Amsterdam. De vraag rijst of de internationale sancties tegen Noord-Korea goed genoeg zijn.
Lees verder

Henk Krol verlaat eigen Partij voor de Toekomst na ruzie met Otten
Na amper een half jaar is Henk Krol alweer vertrokken bij zijn eigen Partij voor de Toekomst. Na een hoogoplopende ruzie met Henk Otten, die eerder Forum voor Democratie is uitgezet, laat Krol nu in een persbericht weten dat hij deze nieuwe partij ook verlaat.
Lees verder

Rutte trekt boetekleed aan voor Griekenlandvakantie koning
Het drong premier Mark Rutte te laat door dat de vakantie van de koning en zijn gezin naar Griekenland niet te rijmen viel met de situatie van het coronavirus in Nederland. Dat zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Nederland kan rekenen op tachtig Duitse IC-bedden
Nederland kan rekenen op tachtig bedden op Duitse intensive cares in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Verspreid over 48 ziekenhuizen kunnen straks Nederlandse coronapatiënten opgenomen worden.
Lees verder

Inspectie SZW beboette bedrijven jarenlang te zwaar
De Inspectie SZW deelt al jaren op grote schaal onterechte boetes uit aan bedrijven. Dat schrijft het FD op basis van eigen onderzoek. Uit jaarverslagen van 2019 blijkt dat de arbeidsinspectie maar liefst 15 procent van de geïnde boetes na tussenkomst van de rechter moet terugbetalen aan de...
Lees verder

ONL: Laat steunpakket doorlopen tot juli 2021
Bouw de huidige steunmaatregelen niet af maar laat het bestaande pakket doorlopen tot juli 2021. Daarvoor pleit Ondernemend Nederland, nu ondernemers hard geraakt worden door de tweede golf.
Lees verder

'Vissers kunnen zich niet voorbereiden op Brexit'
Nederlandse vissers kunnen zich moeilijk voorbereiden op een mogelijke no deal-Brexit. Dat zegt Pim Visser, directeur van Visned tegen BNR. Ondertussen heeft de Britse premier Boris Johnson vrijdag nog bedrijven opgeroepen zich klaar te maken voor een no deal-scenario.
Lees verder