vrijdag 9 oktober 2020

Ledenadministratie FvD niet op orde

Ledenadministratie FvD niet op orde
Forum voor Democratie claimt de grootste ledenpartij van Nederland te zijn, maar de partij zou dat niet kunnen aantonen. Dat zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) tegen De Telegraaf. Slordigheid met de ledenadministratie is een serieus probleem, want politieke partijen krijgen subsidie...
Lees verder

Vakantieparken erg in trek in herfstvakantie
Nederlanders hebben voor de herfstvakantie massaal huisjes geboekt in vakantieparken. Dat zegt branchevereniging Hiswa-Recron. Dat is maar goed ook, want Duitsers blijven weg na een negatief reisadvies voor Nederland. Het zijn voornamelijk gezinnen, die de naar de vakantieparken gaan, zegt Geert...
Lees verder

'Koopavondstop domste wat je kunt doen'
Een koopavondstop is de slechtst denkbare maatregel om corona te stoppen. De openingstijden voor winkels moeten juist worden verruimd. Dat zegt IN Retail op BNR. Het kabinet overweegt koopavonden en koopzondagen te schrappen, wanneer de het aantal corona-besmettingen blijft stijgen.
Lees verder

Verstappen begint afscheidstournee Honda in de Eifel
Het vertrek van Honda uit de Formule 1 in 2022 is het nieuws van de week uit de paddock. Dit weekend start Max Verstappen de afscheidstournee van Honda op de Nürburgring tijdens de Grand Prix van de Eifel.
Lees verder

NXP stelt omzetverwachting naar boven bij
Chipfabrikant NXP heeft de verwachtingen over de omzet in het derde kwartaal met ruim 10 procent naar boven bijgesteld. De omzet gaat rond de 2,26 miljard dollar uitkomen, terwijl 2 miljard werd verwacht. Ook de winst is hoger: 586 miljoen dollar tegen een verwachting van 444 miljoen.
Lees verder

Rusland leidt vredesbesprekingen Nagorno-Karabach
De ministers van Buitenlandse Zaken van Armenië en Azerbeidzjan praten vandaag in Moskou over een staakt-het-vuren in de regio Nagorno-Karabach. Dat doen ze op uitnodiging van president Poetin, onder leiding van de Russische minister Lavrov.
Lees verder

'NS weert boa-vakbond uit overleggen'
Boa's in de trein en op de stations moeten een wapenstok krijgen. Daarvoor pleit de NS-afdeling Veiligheid en Service. Sinds de coronamaatregelen zijn ingevoerd krijgen boa's vaker te maken met agressieve treinreizigers, zegt Richard Gerrits, voorzitter van vakbond BOA ACP. Intussen weert de NS de...
Lees verder

'Laat weer meer dan 30 mensen toe in bioscoop'
Laat weer méér dan dertig mensen toe in filmtheaters en bioscopen. Dat zegt Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters in BNR Zakendoen. Volgens haar is het nog niet voorgekomen dat er in de bioscoop anderen werden besmet met het coronavirus.
Lees verder

Hersenstichting onderzoekt hersenschade door corona
De Hersenstichting gaat een onderzoek naar hersenschade door het coronavirus financieren. Er zijn mensen die klachten blijven houden nadat ze zijn genezen van corona, zoals vermoeidheid, vergeetachtigheid en moeite met plannen.
Lees verder

Spaanse regering kondigt noodtoestand af voor Madrid
De Spaanse regering heeft de noodtoestand afgekondigd voor Madrid en omgeving, in verband met corona. Daardoor mogen inwoners van tien gemeenten hun woonplaats niet meer uit. Het gaat om zo'n 4,5 miljoen mensen. Ook mag er geen verkeer meer naartoe.
Lees verder

Rutte: Nieuwe maatregelen als tij niet wordt gekeerd
Als de coronacijfers de komende dagen niet verbeteren, komen er nieuwe coronamaatregelen. Daarvoor waarschuwde premier Rutte op zijn wekelijkse persconferentie. Vandaag kwamen er weer bijna zes duizend besmettingen bij.
Lees verder

Dieselauto's Suzuki en Jeep binnenkort terug naar garage
De dieselauto's van Suzuki en Jeep die onacceptabel emissiegedrag vertonen worden op korte termijn teruggeroepen naar de garage. De RDW heeft de benodigde software-update van de autofabrikanten goedgekeurd.
Lees verder